‘Archer’ eindigt binnenkort met 14de seizoen

Er komt komende zomer na veertien jaar een einde aan de populaire animatiereeks Archer. Dat heeft de Amerikaanse zender FXX bekendgemaakt. Het slotseizoen van Archer gaat van start op 30 augustus.

Het eerste seizoen van Archer dateert al van september 2009. In al die jaren wist de reeks een heel trouwe fanbase te verzamelen. De eerste keer dat die fans vreesden voor het einde van hun favoriete animatiereeks was aan het einde van seizoen 7 in 2016. De laatste aflevering daarvan sloot namelijk af met een beeld van het levenloze en met kogels doorzeefde lichaam van hoofdrolspeler Sterling Archer (H. Jon Benjamin), drijvend in een zwembad.

Archer

Dat plot had een grote invloed op de komende drie seizoenen. Die 24 afleveringen (8 per seizoen) speelden zich namelijk allemaal in het hoofd van Archer tijdens zijn drie jaar lange coma. De drie seizoenen spelen zich telkens af in drie verschillende periodes uit de voorbije eeuw. Hoewel de vaste personages grotendeels terugkeren, doen ze dat vaak in een compleet andere rol.

Omdat je dat droomprincipe niet eindeloos kan herhalen, verklaarden ook na seizoen 10 heel wat mensen dat het einde van Archer nu wel echt nabij was. Maar daarop kwam het nieuws dat Archer toch zou terugkeren voor een elfde seizoen. Daarbij keerder de makers terug naar het oude concept van de reeks. Dat werd ook gebruikt voor seizoen 12 en 13. Het grote verschil daarbij is wel dat dat laatste seizoen zonder Malory Archer was. Stemactrice Jessica Walter was in tussentijd namelijk op 80-jarige leeftijd overleden. Haar personage stierf ook in de reeks.

Veertiende seizoen

Na het dertiende seizoen was het opnieuw even stil rond Archer. Eind januari liet Chris Parnell, die stem van Cyril Figgis doet, dan weten dat seizoen 14 in productie was. Dat veertiende seizoen is nu ook officieel bevestigd door de zender FXX. Op 30 augustus zullen de eerste twee afleveringen van dat slotseizoen worden uitgezonden.

Waar en wanneer het laatste seizoen van Archer bij ons te zien zal zijn, is voorlopig niet geweten. De eerste dertien seizoenen van Archer staan op dit moment op Netflix. De release daarop liep wel telkens iets achter op de Verenigde Staten. Vermoedelijk moeten we in België dus nog iets langer wachten om te weten hoe het verhaal van Sterling Archer (en de rest) afloopt.

Meer
Lees meer...