‘Archer’ hernieuwd voor dertiende seizoen

De populaire animatieserie Archer krijgt een dertiende seizoen. Dat heeft zender FXX bekendgemaakt. Hoe de reeks zal omgaan met het overlijden van Jessica Walter, die de stem deed van Malory Archer, is nog niet bekend.

Al sinds het eerste seizoen in 2009 is Archer een veelgeprezen en vaak bekroonde animatieserie. Zo kreeg de reeks over de jaren heen acht nominaties voor een Emmy Award waarvan ze er vier wisten te verzilveren. In de Verenigde Staten wordt Archer sinds het achtste seizoen uitgezonden op de zender FXX, na een herschikking van moederzender FX.

Daar is Archer op dit moment bezig aan het twaalfde seizoen. De seizoensfinale daarvan zal uitgezonden worden op 6 oktober 2021. Bij ons is Archer te zien via Netflix. Op de streamingdienst staan voorlopig wel nog maar elf seizoenen. Wanneer het twaalfde er beschikbaar zal zijn, is nog niet geweten.

Jessica Walter

Het einde van Archer is alvast nog niet in zicht, want zojuist raakte bekend dat de reeks vernieuwd is voor een dertiende seizoen. Dat schrijft de website Collider. De grote vraag daarbij zal zijn hoe de makers omgaan met het overlijden van Jessica Walter eerder dit jaar. Zij was twaalf seizoenen lang verantwoordelijk voor de stem van Malory Archer, de moeder van het titelpersonage van de reeks.

De kans dat er gekozen wordt om iemand anders te kiezen om Walter te vervangen, lijkt heel klein. Toen acteur George Coe in 2015 overleed, werd namelijk ook gekozen om zijn personage Woodhouse uit de reeks te schrijven. “Ik denk dat we een aantal goede ideeën hebben bedacht om ermee om te gaan”, zei uitvoerend producent Casey Willis daar een maand geleden nog over aan Collider.

Meer
Lees meer...