Actrice Jessica Walter (‘Arrested Development’, ‘Archer’) overleden op 80-jarige leeftijd

De Amerikaanse actrice Jessica Walter is overleden op 80-jarige leeftijd. Ze is vooral bekend voor haar rol als Lucille Bluth in Arrested Development. Daarnaast kan je haar ook kennen als Evelyn uit de film Play Misty for Me of als de stem van Malory Archer in Archer.

Jessica Walter overleed in haar slaap in haar huis in New York City op woensdag 24 maart. Ze starte haar carrière op Broadway, waar ze te zien was in verschillende musicals. Later maakte ze de overstap naar televisie en film, waarbij ze grote successen boekte.

Arrested Development

In haar rijke carrière van meer dan 50 jaar sleepte Walter twee Golden Globe- en vier Emmy-nominaties in de wacht. Voor haar rol als Amy Prentiss in de gelijknamige serie mocht ze in 1975 de Emmy voor Outstanding Lead Actress in a Limited Series mee naar huis nemen.

Maar de bekendste rol van Jessica Walter is ongetwijfeld die als Lucille Bluth in Arrested Development. Ze speelde die rol van 2003 tot 2019 en je kent hoogstwaarschijnlijk de vele gifs die de ronde doen van Lucile Bluth. Daarnaast verzorgde Jessica Walter ook de stem van Malory in de FXX-reeks Archer die bij ons te bekijken is via Netflix.

Meer
Lees meer...