Ariana Grande twee jaar na aanslag headliner op Manchester Pride

Ariana Grande twee jaar na aanslag headliner op Manchester Pride

Ariana Grande staat in augustus opnieuw in Manchester op het podium. Ze is de grote headliner op Manchester Pride. Het concert is een deel van haar ‘Sweetener/Thank U, Next’-tournee. 

Ongeveer twee jaar na de terroristische aanslag tijdens haar concert, keert Ariana Grande terug naar Manchester. De zangeres is op 25 augustus de headliner op het festival Manchester Pride. Met een tweet beloofde ze haar fans dat het concert daar “een beetje specialer zal zijn”.

Terroristische aanslag

Het concert van Ariana Grande op 22 mei 2017 eindigde dramatisch. Salman Abedi blies zichzelf op en doodde zo 22 mensen. Meer dan 100 toeschouwers raakten gewond en Ariana ging enkele dagen later bij hen op bezoek in het ziekenhuis. Haar eerste nieuwe nummer na de aanslag, ‘No Tears Left To Cry‘, releasete Ariana Grande een klein jaar later. Het nummer staat op het album Sweetener, dat veel nadruk legt op het belang van mentale gezondheid.

Veel mensen maakten misbruik van de aanslag om hun eigen populariteit op social media een boost te geven.

One Love Manchester

Het zal deze zomer niet de eerste keer zijn dat Ariana Grande teruggaat naar Manchester. Twee weken na de aanslag organiseerde ze er een benefietconcert, One Love Manchester. Het concert was een samenwerking met verschillende grote artiesten, zoals Miley Cirus, The Black Eyed Peas en Justin Bieber en leverde maar liefst 24 miljoen euro op. Dat geld ging toen integraal naar de families van de slachtoffers van de aanslag.

Het hele benefietconcert herbekijken, kan je hier

Gesponsorde artikelen