Rode Duivel Arthur Theate ziet transfer naar Saudi-Arabië voorlopig afspringen

Een bizarre ontwikkeling in de transfersaga rond Arthur Theate. De 24-jarige Rode Duivels was vorige week zo goed als rond met Al Ittihad uit Saudi-Arabië, maar ziet die lucratieve transfer nu toch in het water vallen. Een intern conflict aan de top van deze club uit de Saudi Pro League zou aan de oorzaak liggen van deze verrassende wending.

Minder dan een week geleden meldde insider Fabrizio Romano dat Arthur Theate zo goed als rond was met Al Ittihad uit Saudi-Arabië. De 24-jarige verdediger zou Stade Rennes verlaten voor een lucratief avontuur in de Saudi Pro League. Daar zou hij terechtkomen in de ploeg van onder andere Karim Benzema, N’Golo Kanté en Fabinho.

Theate onderging zelfs al een medische keuring in Parijs en was van plan binnenkort zijn contract te tekenen. Maar nu lijkt zijn transfer toch niet door te gaan. Volgens verschillende media is er een interne strijd bezig aan de top van Al Ittihad voor controle over de club. Daardoor is de kans ineens klein geworden dat Theate aangetrokken wordt. Of deze interne problemen snel kunnen opgelost worden, is niet duidelijk.

West Ham?

Als Arthur Theate niet naar Al Ittihad gaat, wil dat niet per se zeggen dat hij blijft bij Stade Rennes. Zo zou er nog steeds vanuit meerdere clubs uit Engeland interesse zijn in de 18-voudige Rode Duivel. Enkele weken geleden was die interesse het meest concreet uit West Ham.

Theate begon zijn profcarrière in KV Oostende. Daar pikte Alexander Blessin hem op na een proef toen hij enige tijd zonder ploeg zat. Na een topjaar aan de kust trok Theate al snel naar Bologna. Ook daar maakte hij indruk waarna Rennes hem al na één seizoen in Italië kwam halen. De Franse club betaalde toen 20 miljoen euro.

Meer
Lees meer...