Rode Duivel Arthur Theate trekt naar Al Ittihad in Saudi-Arabië

Arthur Theate staat voor een opmerkelijke transfer. De 24-jarige Belgische verdediger zou namelijk zo goed als rond zijn met Al Ittihad uit Saudi-Arabië.

Er zouden volgend seizoen wel eens heel wat Belgen in de Saudi Pro League kunnen spelen. Yannick Carrasco trok vorige zomer al naar deze lucratieve competitie, meer specifiek naar Al Shabab. Recent kwam ook doelman Koen Casteels tot een akkoord met het pas gepromoveerde Al Qadsiah. Daarnaast wordt er van de Saudi’s al langer aan de mouw getrokken van Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku.

Al Ittihad

Eerst is het dus aan Arthur Theate. Die zou momenteel onderhandelen over de laatste details van zijn contract met Al Ittihad. Volgens Nieuwsblad ging het om een “niet te weigeren” aanbod.

Tussen Al Ittihad en Stade Rennes, de huidige club van Theate, is er volgens insider Fabrizio Romano wel al een akkoord. De Saudische club heeft 18 miljoen euro voor de Rode Duivel. Rennes recupereert daarmee het grootste deel van de 20 miljoen euro die het twee jaar geleden betaalde aan Bologna.

Moeilijke start carrière

Dat Arthur Theate zo’n lucratieve transfer kan maken, is best opvallend. De 24-jarige verdediger kende namelijk een moeilijk begin van zijn carrière. Hij werd bij de jeugd zowel bij Racing Genk als Standard Luik tot twee keer toe doorgestuurd. Zo zat hij aan zijn 20ste even zonder club, tot Oostende hem een testperiode aanbood. Daar maakte Theate indruk op succescoach Alexander Blessin.

Bij KV Oostende werd hij meteen een belangrijke basisspeler, waarna Bologna kwam aankloppen. Ook in Italië maakt hij al snel indruk. Zo volgde een nieuwe transfer naar Stade Rennes en nu dus Al Ittihad. Er was ook concrete interesse van onder andere West Ham, maar dat aanbod was minder lucratief.

Bij Al Ittihad zal Theate samenspelen met onder andere Karim Benzema, N’Golo Kanté en Fabinho. De Saudische topclub overtuigde recent ook de Italiaanse succescoach Stefano Pioli met een monsterloon.

Meer
Lees meer...