‘Assisen’: Laatste kans om te stemmen over het lot van Dirk Dejager

Na zes afleveringen is het aan ons. In Assisen volgden we de afgelopen weken het proces van de Insulinemoord, waarbij Dirk Dejager terechtstond voor de moord op zijn kleindochter Luna Laeremans. Het ging om een complexe zaak, waarbij wij nu moeten oordelen of Dirk schuldig of onschuldig is.

Het is zover, vanavond weten we of Dirk Dejager in Assisen schuldig wordt bevonden voor de moord op zijn kleindochter. De afgelopen week kon je op de website van GoPlay stemmen op de poll. Afhankelijk van het resultaat van de poll zullen we vanavond een aflevering te zien krijgen waarin Dirk schuldig of onschuldig wordt bevonden. Wie z’n stem nog niet heeft uitgebracht, kan dit nog doen tot 20 uur vanavond. Want dan sluit de stemming.

Schuldig of onschuldig?

De afgelopen weken konden we in Assisen het proces van de Insulinemoord volgen. In dit proces stond Dirk Dejager terecht, die zijn depressieve kleindochter Luna Laeremans om het leven had gebracht. Luna leefde voor haar passie, paardensport, maar zag haar droom aan diggelen vallen na een val van haar favoriete paard Apollo. Door de val was de onderste helft van haar lichaam verlamd en kon ze nooit meer paardrijden. Hierdoor verloor Luna de zin van het leven en begon ze na te denken over de dood.

Op een dag werd het levenloze lichaam van Luna teruggevonden in de stal. Al snel werd duidelijk dat ze om het leven kwam door middel van een insulineoverdosis. Haar opa Dirk, een diabeet, bekende meteen, maar maakte daarbij wel duidelijk dat hij het deed om zijn kleindochter uit haar lijden te verlossen.

In de rechtszaal wordt nu geoordeeld of er sprake is van moord. De dader kennen we, maar zorgt zijn motief ervoor dat hij vrijuit gaat? En is hij eigenlijk wel degene die de spuit injecteerde? De afgelopen weken stemde de overgrote meerderheid op ‘onschuldig’. Of dat ook deze keer het geval is, krijgen we vanavond te zien in de voorlaatste aflevering van Assisen. Volgende week komt er namelijk nog een aflevering waarin we te weten zullen komen of we de juiste keuze gemaakt hebben.

Je stem uitbrengen kan via de website van GoPlay. Stemmen kan tot 20.00 uur.

Assisen is elke dinsdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...