Atleten op Olympische Winterspelen klagen over vreselijk slecht eten in quarantainehotels

Hoewel de Olympische Winterspelen in de Chinese hoofdstad Peking nog maar enkele dagen bezig zijn, regent het al klachten over de organisatie. Vooral atleten die een positieve coronatest afleverden, zouden slecht behandeld worden. Zij klagen over een gebrek aan deftig eten en andere onmenselijke omstandigheden.

Het is de Russische biatlete Valeria Vasnetsova die het luidst aan de alarmbel trok. Zij deelde op Instagram enkele posts over de omstandigheden waarin ze al enkele dagen haar quarantaine moet doorbrengen na een positieve coronatest.

Vijf dagen zelfde eten

In een intussen verwijderd bericht deelde ze een foto van de maaltijd die ze geserveerd kreeg in haar quarantainehotel. “Ik krijg dit al vijf dagen lang voor ontbijt, lunch en avondeten. Ik ben veel afgevallen en mijn botten beginnen uit te steken. Ik krijg geen ander eten en ik weet niets van mijn coronatesten”, schreef Vasnetsova volgens AP News. De eerste dagen at ze enkel de enigszins voedzame pasta, maar recent heeft de Russische door haar honger ook het vette stuk vlees opgegeten. “Ik slaap alleen de hele dag omdat ik niet eens de kracht heb om uit bed te komen. Mijn maag doet pijn, ik ben erg bleek en ik heb enorme zwarte kringen rond mijn ogen. Ik wil dat dit allemaal stopt. Ik huil elke dag. Ik ben erg moe.”

Sabotage?

Vasnetsova suggereert op Instagram ook dat de organisatie haar bewust slechte maaltijden zou geven. Volgens haar krijgen leden van haar entourage, die ook positief hebben getest, wel beter eten. Zo zou haar ploegdokter in hetzelfde hotel vers fruit, een salade en garnalen met broccoli hebben gekregen.

De klacht van de 24-jarige Vasnetsova leverde gelukkig iets op. Volgens Sergei Averyanov, een woordvoerder van het Russische biatlonteam, kreeg zijn atlete ondertussen andere maaltijden zoals zalm, worsten, yoghurt en komkommers. Ook zou ze binnenkort een hometrainer krijgen op haar hotelkamer zodat ze haar conditie kan onderhouden voor moest ze later nog in actie moeten komen op deze Olympische Winterspelen.

Meer
Lees meer...