Attractiepark Toverland zoekt deelnemers voor 24-uurs achtbaanmarathon

Op 1 juli 2022 wordt de snelste houten achtbaan van de Benelux, Troy, 15 jaar. Dat viert themapark Toverland met de Troyback Days, waarbij een aantal pretparkfans de kans krijgen om een volledige dag op de attractie door te brengen.

Aan het begin van de zomer viert attractiepark Toverland, gelegen in Nederlands Limburg, feest. Dan wordt de snelste en langste houten achtbaan van de Benelux 15 jaar. Tijdens de Troyback Days organiseert het park heel wat bijzondere activiteiten en foodspecials. Het hoogtepunt is de Troy Coaster Challenge op 2 en 3 juli 2022, waarvoor het attractiepark 12 heldhaftige deelnemers zoekt die maar liefst 24 uur lang in de Troy gaan voor het goede doel: Stichting Durf Te Vragen.

Troy

Toverland is een pretpark in Sevenum en ligt op anderhalf uurtje rijden van Antwerpen. De bekendste attractie daar is misschien wel de immense houten achtbaan Troy. Troy werd in 2007 gebouwd en is met zijn 1077 meter baanlengte de langste houten achtbaan van de Benelux. Het haalt ook een snelheid van 90 km/h, waarmee hij ook de snelste houten attractie is.

Om de 15de verjaardag van de attractie te vieren, houdt Toverland op zaterdag 2 en zondag 3 juli 2022 de Troy Coaster Challenge. In die challenge gaan een aantal deelnemers 24 uur lang in de attractie zitten voor het goede doel Durf Te Vragen. Dat is een organisatie dat zich inzet voor mentale problemen bij jongeren.

Om te checken of de deelnemers zijn opgewassen tegen 24 uur in Troy, wordt op vrijdag 13 mei een testavond georganiseerd. Hierbij zal een eerste selectie kandidaten twee uur lang ritjes maken in de houten achtbaan. Daarna worden de definitieve deelnemers bekendgemaakt. Challengers dienen minimaal 18 jaar oud te zijn. Inschrijven is mogelijk tot en met zondag 10 april via toverland.com/troybackdays.

Bekijk hier hoe een ritje op de Troy eruitziet:

Meer
Lees meer...