Autopsierapport Matthew Perry wijst uit dat acteur niet clean was

De dood van Matthew Perry is veroorzaakt door “de acute effecten van ketamine”. Dat blijkt uit het toxicologisch rapport van eind oktober overleden acteur en is zojuist bekendgemaakt door het Los Angeles County Medical Examiner’s Office.

Eind oktober moesten we afscheid nemen van de 54-jarige acteur Matthew Perry. Hij werd levenloos teruggevonden in de jacuzzi van z’n woning in Los Angeles. Uit het eerste autopsierapport na zijn overlijden konden toen geen conclusies getrokken worden over de precieze doodsoorzaak.

Wel was toen al bekendgemaakt dat Matthew Perry geen fentanyl of crystal meth in zijn lichaam had bij zijn overlijden. Voor die drugs was meteen een toxicologisch onderzoek gedaan omdat bekend is dat de acteur in het verleden met een zware verslaving kampte. Ook waren bij hem thuis geen verboden drugs gevonden zijn. 

Ketamine

Ondertussen is bij verder onderzoek wel aan het licht gekomen dat Matthew Perry ketamine had gebruikt voor zijn dood. Dat zou cardiovasculaire problemen en ademhalingsproblemen hebben veroorzaakt die hebben bijgedragen aan zijn overlijden.

Volgens verschillende kennissen onderging Matthew Perry regelmatig op doktervoorschrift een infuustherapie met ketamine om zijn depressie te behandelen. Omdat het beter ging met hem was dat sinds enkele maanden echter niet meer zo frequent nodig. Daardoor was de laatste keer dat hij zo’n infuustherapie onderging anderhalve week voor zijn overlijden. De ketamine in zijn bloed kan dus niet van die keer afkomstig zijn.

De lijkschouwer vond geen bewijs van alcohol, methamfetamine, cocaïne, heroïne, PCP of fentanyl. Wel zouden de verdrinking, een coronaire hartziekte en de effecten van buprenorfine hebben bijgedragen aan het overlijden van Matthew Perry. Dat laatste is een medicijn dat gebruikt wordt om verslaafden van opiaten af te helpen.

Meer
Lees meer...