Dit weten we al over de doodsoorzaak van Matthew Perry

Het is voorlopig nog te vroeg om definitief uitspraak te doen over de doodsoorzaak van Matthew Perry (54). De acteur, vooral bekend als Chandler uit Friends, is afgelopen weekend dood teruggevonden in zijn jacuzzi. De autopsie is ondertussen afgerond, maar de definitieve uitspraak over de doodsoorzaak is “uitgesteld”.

Droevig nieuw uit Hollywood afgelopen weekend, waar daar is de 54-jarige Matthew Perry overleden. Hij is in zijn jacuzzi overleden, al is er nog niet helemaal duidelijk wat de precieze doodsoorzaak is. De website TMZ sprak eerder over een hartstilstand en verdrinking, maar dat is niet definitief bevestigd.

Toxicologisch onderzoek

De lijkschouwer heeft volgens de Los Angeles Times zondag in het dossier namelijk aangegeven dat de doodsoorzaak “uitgesteld” is. Dat wil zeggen dat de autopsie is uitgevoerd, maar dat er nog geen doodsoorzaak is vastgesteld. Meer specifiek is aanvullend onderzoek naar het overlijden nodig.

Volgens de website People zou het hier gaan om een toxicologisch onderzoek. Zo zou er in de woning medicatie op voorschrift gevonden zijn, waardoor zo’n onderzoek standaard is. Zo’n toxicologisch onderzoek kan enkele weken op zich laten wachten, waardoor het vermoedelijk nog wel even duurt voor we de echte doodsoorzaak van Matthew Perry kennen. Volgens captain Scot Williams van de politie van Los Angeles is er op dit moment wel geen enkel vermoeden van kwaad opzet.

Matthew Perry

Matthew Perry vooral bekend voor zijn rol als Chandler Bing in de legendarische sitcom Friends, die liep van 1994 tot 2004. Daarnaast was hij ook te zien in gastrollen in verschillende andere series en films. De acteur kampte in zijn leven met verschillende verslavingen aan alcohol, drugs en pijnstillers, waarvoor hij meermaals in behandeling ging. In zijn memoires Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing, die vorig jaar verscheen, sprak hij openlijk over zijn jarenlange strijd tegen deze verslavingen. In die memoires schreef Perry ook dat hij sinds mei 2021 volledig clean was.

Meer
Lees meer...