Matthew Perry overleden op 54-jarige leeftijd

Matthew Perry, die vooral bekend is van zijn rol als Chandler in Friends, is overleden op 54-jarige leeftijd. De acteur werd teruggevonden in zijn jacuzzi in zijn woning in Los Angeles. De doodsoorzaak zou verdrinking zijn. Volgens bronnen zou er geen drugs gevonden zijn en zou er geen sprake zijn van kwaad opzet.

Droef nieuws uit Hollywood. De 54-jarige Matthew Perry is overleden. Hij is vooral bekend voor zijn rol als Chandler Bing in de legendarische sitcom Friends, die liep van 1994 tot 2004. Daarnaast was hij ook te zien in gastrollen in verschillende andere series en films.

Matthew Perry

Matthew Perry startte z’n carrière als kindacteur in de series als 240-Robert (1979), Charles in Charge (1985), Boys Will Be Boys (1987) en Beverly Hills 90210 (1991). Daarnaast was hij ook te zien in de film A Night in the Life of Jimmy Reardon (1988). Zijn grote doorbraak kwam er toen hij in 1994 gecast werd als een van de hoofdpersonages in de sitcom Friends. Samen met de vijf andere hoofdrolspelers werd Matthew Perry op slag wereldberoemd, maar die roem had niet enkel een positief effect op Perry.

De acteur kreeg te kampen met verschillende verslavingen aan alcohol, drugs en pijnstillers, waarvoor hij meermaals in behandeling ging. In zijn memoire Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing, die vorig jaar verscheen, sprak hij openlijk over zijn jarenlange strijd tegen deze verslavingen. In die memoire schreef Perry ook dat hij sinds mei 2021 volledig clean was. Vorig jaar was Perry te zien in de reüniespecial van Friends, waarbij fans opmerkten dat hij bij momenten moeilijk uit z’n woorden kwam. Dit kwam doordat hij net voor de opnames een operatie onderging aan z’n tanden.

Overlijden

TMZ kwam als eerste met het nieuws over het overlijden van Matthew Perry en niet veel later bevestigde de politie het nieuws ook aan de Los Angeles Times. De acteur werd om 16 uur aangetroffen in de jacuzzi van z’n woning in Los Angeles. Perry zou verdronken zijn.

Meer
Lees meer...