Matthew Perry stapte uit Netflixfilm ‘Don’t Look Up’ nadat zijn hart vijf minuten lang stopte met kloppen

Matthew Perry werd aanvankelijk aangekondigd voor de film Don’t Look Up van Adam McKay. Hij nam enkele scènes op, maar was uiteindelijk niet te zien in de finale versie van de film. Nu vertelt hij waarom dat het geval was.

Binnenkort verschijnt Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing, de memoire van Matthew Perry, die we allemaal leerden kennen als Chandler Bing uit Friends. In het boek vertelt de acteur openhartig over zijn tijd bij Friends, maar ook over de moeilijke jaren die daarop volgden, waarin hij worstelde met verslavingen. In een fragment uit het boek, dat nu al gepubliceerd werd door Rolling Stone, vertelt Perry over een recent incident, waardoor hij moest passen voor de film Don’t Look Up.

Geen hartslag voor 5 minuten

Matthew Perry was aanvankelijk een van de vele grote namen die zouden verschijnen in de Netflixfilm Don’t Look Up. Daarin zou hij te zien geweest zijn als een republikeinse journalist die in drie scènes te zien zou zijn geweest naast Meryl Streep, die in de film de president van de Verenigde Staten speelde. Maar in de uiteindelijke film was Matthew Perry niet te zien. En daar was een opvallende reden voor. In zijn memoire Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing vertelt Perry waarom hij moest passen voor de film.

Op het moment van de opnames verbleef Perry in een rehabilitatiecentrum in Zwitserland. Daar loog hij tegen het personeel over zijn buikpijn, waardoor hij meer pijnstillers voorgeschreven kreeg. Hij kreeg de pijnstiller hydrocodone in hoge dosissen. Daarna moest hij onder het mes voor een operatie aan zijn rug. Maar door de hoge hoeveelheid hydrocodone in zijn bloed, was de verdoving die voor de operatie gebruikt was te zwaar. “Ik werd 11 uur later wakker in een ander ziekenhuis. Blijkbaar had de propofol ervoor gezorgd dat m’n hart stilstond voor vijf minuten. Het was geen hartaanval, maar m’n hart klopte niet meer.”

“Ik hoorde later dat een gespierde Zwitserse man die niet wilde dat een acteur van Friends stierf in zijn ziekenhuis me vijf minuten lang hardhandig probeerde te reanimeren. Als ik niet te zien was in Friends, had hij dan misschien al na drie minuten gestopt? Heeft Friends m’n leven gered? Die man redde misschien wel m’n leven, maar hij heeft ook acht van m’n ribben gebroken.”

Don’t Look Up

Door die gebroken ribben moest Matthew Perry uiteindelijk passen voor de film, waarin hij mogelijk opnieuw te zien had geweest naast Lisa Kudrow (Phoebe uit Friends). Zij was in de film namelijk te zien als de persverantwoordelijke van de president die dus waarschijnlijk wel in contact kwam met de journalist die Perry zou spelen.

Perry had voor het incident wel al één scène voor de film opgenomen, onder invloed van de pijnstillers die hem bijna fataal werden. Die scène haalde de film uiteindelijk niet.

Bekijk hier nog eens de trailer van Don’t Look Up:

Meer
Lees meer...