Matthew Perry werkt aan autobiografie over zijn periode bij ‘Friends’ en zijn strijd tegen verslavingen

Matthew Perry brengt volgend jaar een nietsverhullende autobiografie uit. De 52-jarige acteur, die vooral bekend is als Chandler Bing uit Friends, bereikte daarover een deal met de New Yorkse uitgeverij Flatiron Books. Perry zou voor het boek meer dan 1 miljoen dollar krijgen, maar belooft daarvoor om de lezer mee te nemen achter de schermen van Friends en openhartig te vertellen over zijn voortdurend gevecht met verslavingen.

Hoewel het laatste seizoen van Friends ondertussen al zeventien jaar achter ons ligt, duurde het tot eerder dit jaar voor de zeskoppige hoofdcast eindelijk nog eens samen kwam om over het programma te spreken. Tijdens Friends: The Reunion verklapten de acteurs enkele geheimen van op de set met als meest opvallende de bekentenissen van Jennifer Aniston (Rachel) en David Schwimmer (Ross). Zij bleken tijdens de opnames van de populaire sitcom namelijk meermaals een crush op elkaar te hebben gehad. Friends: The Reunion was tenslotte grotendeels bedoeld als een feelgoodshow voor de vele fans van de sitcom.

“Bedrag van zeven cijfers”

Toch was het tijdens die tien seizoenen en 236 afleveringen van Friends niet allemaal rozengeur en maneschijn voor de zes hoofdrolspelers. Matthew Perry (Chandler) heeft in het verleden al toegegeven dat hij meermaals met een zware drugsverslaving kampte tijdens de opnames. In 1997 en 2001 ging hij zelfs tijdelijk naar een afkickkliniek. Naar eigen zeggen herinnert hij zich dan ook niet veel meer van wat er gebeurd is tussen seizoen 3 en 6 van Friends.

Meer dan stof genoeg dus voor een autobiografie en dus wachtte uitgeverij Flatiron Books niet langer. Zij overtuigden Matthew Perry volgens de website Deadline met “een bedrag van zeven cijfers”. Flatiron bracht in het verleden al non-fictieboeken uit van onder andere Melinda Gates, Joe Biden en Oprah Winfrey en heeft dus de nodige ervaring in huis.

Najaar 2022

“Er is in het verleden zoveel over mij geschreven door anderen. Ik vond dat het tijd werd dat mensen het rechtstreeks uit mijn mond hoorden”, legt Perry uit aan PEOPLE. In zijn autobiografie wil hij de lezer meenemen op de set van Friends en openhartig vertellen over zijn strijd tegen verslavingen. Volgens de uitgeverij wordt het een openhartig en zelfbewust boek dat door Matthew Perry met de nodige – en zijn kenmerkende – humor wordt gebracht.

De nog naamloze autobiografie zou in het najaar van 2022 moeten uitkomen. Perry wordt daarmee meteen ook de eerste van de zes hoofdrolspelers uit Friends die zijn memoires neerschrijft.

Meer
Lees meer...