‘Friends’: Jennifer Aniston (Rachel) en David Schwimmer (Ross) hadden tijdens opnames crush op elkaar

De langverwachte Friends-reünie verscheen gisteren op HBO Max. In België moeten we nog eventjes geduld hebben voor de special te zien is. Maar de sappige weetjes uit de reünie doen nu al de ronde. Zo komen we te weten dat Ross en Rachel ook naast het scherm een boontje hadden voor elkaar.

Er zijn weinig televisierelaties waarover zoveel geschreven is als Ross en Rachel uit Friends. Moest Rachel van het vliegtuig stappen? Zijn ze eigenlijk wel goed voor elkaar? En vooral waren ze on a break? Maar nu komen we te weten dat Jennifer Aniston en David Schwimmer ook naast het scherm een crush hadden op elkaar.

Crush

Tijdens de reünie van Friends kreeg de cast van presentator James Corden de vraag of er romances waren onder de vrienden. Daarop kwam een verrassend antwoord van David Schwimmer. “Tijdens het eerste seizoen had ik een gigantische crush op Jen (Jennifer Aniston, red.)”. Aniston voegt daar al snel aan toe: “Het was wederzijds”.

Lees ook: Hoeveel kreeg de cast van ‘Friends’ betaald voor de reünie?

Maar, net zoals Ross en Rachel in de eerste seizoenen van Friends, leek het ook voor de acteurs nooit het juiste moment. “We hadden op een bepaald moment allebei een crush op elkaar, maar het was zoals twee schepen die elkaar passeerden. Er was altijd een van ons twee in een relatie en we hebben die grens nooit overschreden. We respecteerden dat.”

Eerste kus

Toen het op het scherm dan eindelijk zo ver was voor Ross en Rachel was dat ook voor David en Jennifer een spannend moment. “Ik weet nog hoe ik aan David zei: ‘Het gaat zo jammer zijn als onze eerste kus uitgezonden gaat worden op nationale televisie'”, vertelt Jennifer. “De eerste keer dat we kusten, was in de Central Perk. We hebben al onze liefde en adoratie voor elkaar in Ross en Rachel gestopt voor die eerste kus.” Courteney Cox (Monica) herinnert zich dat moment nog goed. “Ik keek naar hun eerste kus en ik moest huilen op het einde. De spanning, het was voelbaar, het was perfect.”

David Schwimmer stelt zich ook nog een vraag. “In de eerste twee jaren, waren er momenten waarop we gewoon knuffelden op de zetel tijdens pauzes. En nu vraag ik me af of iedereen doorhad dat we een crush hadden op elkaar?” Waarop Matt LeBlanc (Joey) snel antwoordt: “We hadden het door.”

Friends: The Reunion

In Friends: The Reunion krijgen we de zes hoofdrolspelers (Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer) te zien, maar ook heel wat andere acteurs die (gast-)rollen speelden in de reeks. Het gaat daarbij onder andere om Maggie Wheeler (Janice), Tom Selleck (Richard), Elliott Gould (Jack Geller), Reese Witherspoon (Rachels zus Jill Green) en James Michael Tyler (Gunther). Daarnaast verschijnen ook allerlei andere bekende gezichten in de special. Het gaat daarbij om BTS, David Beckham, Justin Bieber, Cindy Crawford, Cara Delevingne, Lady Gaga, Kit Harington, Mindy Kaling en Malala Yousafzai.

In de trailer die HBO Max vorige week loste, kregen we al te zien dat de zes vrienden opnieuw onderworpen zullen worden aan een quiz. Deze keer niet om te zien wie de beste vriend is (en wie het appartement van Monica en Rachel krijgt), maar wel om te zien wie de beste Friends-kenner is. We mogen ons ook verwachten aan een modeshow met iconische outfits uit de reeks, waaronder de Holiday Armadillo en de spuuglelijke bruidsmeisjesjurk van Rachel (gedragen door Cara Delevingne). En ook de eeuwenoude (nu ja, bijna 25 jaar oude) discussie over de break van Ross en Rachel komt opnieuw bovendrijven.

Bij ons is de Friends-reünie vanaf dinsdag 1 juni te vinden op Streamz. Op diezelfde dag wordt de special ook uitgezonden op Play4 om 20.35 uur.

Meer
Lees meer...