Hoeveel kreeg de cast van ‘Friends’ betaald voor de reünie?

De langverwachte reünie van Friends domineert al meerdere dagen het nieuws en kan dus een groot succes genoemd worden. De zes castleden gaven dan ook het beste van zichzelf en dat mag ook wel als je weet hoeveel ze verdienden met hun optreden.

Zeventien jaar is het al geleden dat het laatste seizoen van Friends op televisie te zien was. Zo lang duurde het dus ook om Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc en Matthew Perry opnieuw samen te krijgen.

Tussen 3 en 4 miljoen dollar

Vooral de laatste jaren klonk die vraag van de fans nochtans steeds luider. Achter de schermen was HBO Max ondertussen al enige tijd aan ’t onderhandelen met de cast, maar dat bleek niet goedkoop. Volgens The Wall Street Journal bood de streamingdienst in 2019 één miljoen dollar (820.000 euro) aan elk van de zes hoofdrolspelers. Dat bedrag bleek echter onvoldoende.

Nadien zaten de onderhandelingen even in het slot tot HBO zijn bod uiteindelijk meer dan verdubbelde. Officieel is het bedrag dat het zestal krijgt niet bekendgemaakt, maar volgens Deadline ligt het tussen de 3 en 4 miljoen dollar. In totaal zouden de zes samen 20 miljoen dollar (bijna 16,5 miljoen euro) hebben gekregen.

20 miljoen dollar per jaar

Dat het zestal ondanks het gigantische bedrag niet stond te springen om een reünie te doen, heeft een vrij eenvoudige reden. De acteurs verdienen namelijk sowieso jaarlijks nog een fortuin aan wereldwijde heruitzendingen van Friends. Naar schatting krijgen ze elk ieder jaar zo’n 20 miljoen dollar in royalties.

Lees ook:

Meer
Lees meer...