Regisseur ‘Friends’-reünie legt uit waarom Paul Rudd (Mike) en Cole Sprouse (Ben) niet te zien waren

In Friends: The Reunion keerden heel wat acteurs terug die een rol speelden in de sitcom. Zo waren onder andere Tom Selleck (Richard), Reese Witherspoon en Maggie Wheeler (Janice) te zien in de reünie. Maar veel fans vroegen zich af waarom Paul Rudd (Mike) en Cole Sprouse (Ben) niet te zien waren in de special, daarom geeft regisseur Ben Winston meer uitleg.

In de tien seizoenen van Friends passeerden heel wat bekende gezichten. Denk maar aan Brad Pitt, Jean-Claude Van Damme of Reese Witherspoon. Voor enkele van die bekende gezichten betekende Friends zelfs hun doorbraak. Maar niet al die mensen waren te zien in Friends: The Reunion dit is waarom.

Lees ook: Hoeveel kreeg de cast van ‘Friends’ betaald voor de reünie?

“Niet genoeg tijd”

Na het kijken van de special vroegen heel wat fans zich af waarom Paul Rudd en Cole Sprouse niet te zien waren in de special. Zij speelden beiden een terugkerende rol in de reeks. Paul Rudd was zo in de laatste seizoenen van Friends te zien als Mike, de vriend en uiteindelijk zelfs echtgenoot van Phoebe. Cole Sprouse was als kind dan weer te zien als Ben, het zoontje van Ross. Beiden kenden na hun rol in Friends een bloeiende carrière en hadden dus interessante gasten geweest in de special.

Toch waren ze allebei niet te zien en de reden is eigenlijk heel logisch. Regisseur Ben Winston legt aan The Wrap uit dat het niet mogelijk was om alle acteurs uit de tien seizoenen van Friends in de reünie te proppen. “We konden niet iedereen in de special krijgen, want we hadden maar een uur en 45 minuten. En het moet uiteindelijk ook gaan over de zes hoofdrolspelers. Je kan dus niet te veel cameo’s in de special steken. Doorheen de jaren verschenen honderden geweldige mensen in Friends. Helaas konden we niet iedereen in de special krijgen.”

Corona

Maar het gaat niet enkel om tijdsgebrek. Ook de coronapandemie zorgde voor problemen. “We hebben ook mensen uitgenodigd die uiteindelijk niet konden komen. Het zijn moeilijke tijden om televisie te maken. Sommige mensen konden niet internationaal vliegen, andere waren andere series of films aan het filmen en zaten daarvoor in coronabubbels. Tijdens een pandemie is het heel moeilijk om iedereen te hebben waar je ze wil.”

“Daarnaast hadden we ook geen flexibele agenda. Het was één avond dat alle zes hoofdrolspelers tijd vrij konden maken. Het was enorm moeilijk om die datum te vinden. Dus als je niet vrij was op die dag, dan kon je helaas geen deel uitmaken van de reünie. Ik hoop dat mensen zullen denken aan de geweldige dingen in de reünie dan aan de dingen die er niet in zitten.”

Paul Rudd en Cole Sprouse zijn natuurlijk veelgevraagde acteurs. Daardoor is de kans groot dat ze wel gevraagd werden, maar geen tijd vrij konden maken in hun drukke agenda.

Lees ook: ‘Friends’-actrice Courteney Cox danst ‘The Routine’ met Ed Sheeran

Meer
Lees meer...