Heb jij deze montagefout in ‘Don’t Look Up’ gespot?

De nieuwste Netflixfilm Don’t Look Up met Jennifer Lawrence en Leonardo DiCaprio is hét gespreksonderwerp van de afgelopen week. Zo zou DiCaprio zijn laatste zin in de film hebben geïmproviseerd, komt er nog de podcast The Last Movie Ever Made aan en was de mid-credit-scene eigenlijk een idee van Meryl Streep. En nu hebben de kijkers blijkbaar ook een montagefout in de film gespot.

Op 24 december kwam de langverwachte zwarte komedie van Adam McKay, Don’t Look Up, met megasterren als Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio en Jonah Hill uit op Netflix. En terwijl de cast alleen al genoeg is om wat geklets te veroorzaken, is het arendsoog van een fan die een geheel nieuwe buzz rond de film heeft gecreëerd, meldde E! Online. Indien je de film nog niet hebt gezien, waarschuwen we je nu alvast voor spoilers.

“Goed gezien”

In Don’t Look Up spelen Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence de hoofdrollen als twee wetenschappers die worstelen om de aarde te waarschuwen voor een dreigende catastrofe. Ze ontdekken namelijk dat een enorme komeet op ramkoers ligt met onze planeet. De satirische komedie sleepte ondertussen al vier Golden Globe-nominaties voor 2022 in de wacht.

Maar ergens halverwege de film, na een uur en 28 minuten om precies te zijn, spotte een kijker een kleine montagefout, die wij nu niet meer kunnen negeren. Zo zou er dus op een gegeven moment de volledige filmcrew te zien zijn. De regisseur van de komedie, Adam McKay, reageerde op Twitter op de opmerking en schreef: “Goed gezien!”. Verder onthulde hij dat die ‘blip’ eigenlijk opzettelijk erin was gelaten, als een ode aan de vreemde filmervaring.

Oopsy

De verschijning van de crew werd op sociale media onder de aandacht gebracht door enkele TikTok-gebruikers, waaronder Ben Köhler (@sightpicture). “Hey iedereen, ik was net Don’t Look Up aan het kijken”, zei Ben tijdens de video, die op 26 december werd geplaatst. “En op een uur, 28 minuten en 10 seconden, lijkt het alsof je de hele filmcrew kan zien staan, voor ongeveer drie of vier frames.” In de clip, die Ben voorzag van een onderschrift met het woord ‘oopsy‘, vervolgde hij: “Ze dachten waarschijnlijk: ‘Oh, dat zullen ze vast niet merken.’ Yup.”

En jawel hoor, voor slechts een fractie van een seconde zie je de gemaskerde filmcrew staan in de achtergrond. Enkele sceptische mensen geloofden Ben niet en beschuldigden hem ervan dat hij een ‘fake’ foto aan het verspreiden was. Dus maakte hij een tweede video, die deze keer het momentje toonde terwijl de film speelde en niet op pauze stond.

Bekijk het filmpje met de montageblunder hieronder:

@sightpicture #dontlookup #oops #moviemistakes ♬ original sound – Ben Köhler DP
Meer
Lees meer...