‘Friends’-acteur Matthew Perry brengt in november biografie over zijn verslavingen uit

Eind vorig jaar heeft acteur Matthew Perry bekendgemaakt dat hij een boek zou uitbrengen en nu is er ook een naam en releasedatum voor. In Friends, Lovers and the Big Terrible Thing vertelt de acteur over zijn verslavingen ten tijde van Friends, waar hij Chandler Bing speelde, en hoe hij ermee omging. Het boek komt op 1 november 2022 uit.

Matthew Perry heeft laten weten wanneer zijn biografie zal uitkomen. Dat deed hij via een post op Instagram, waar hij ook meteen de boekcover liet zien. Het boek zal Friends, Lovers and the Big Terrible Thing heten. Het laatste deel van die titel verwijst hoogstwaarschijnlijk naar zijn gevecht tegen verslaving en drugs, waar de acteur jarenlang last van had.

Chandler Bing

In 1994 begon Matthew Perry op de set van Friends aan een avontuur van tien jaar. Tot 2004 zou de acteur te zien zijn als Chandler Bing, het door iedereen geliefde sarcastische personage. Toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn voor Perry tijdens al die jaren. Verschillende bronnen, waaronder Biography, meldden namelijk dat de acteur zich van seizoen 3 tot 6 van Friends niets meer herinnerde door het gebruik van alcohol en drugs.

Uiteindelijk kwam Perry in 2000 door zijn overmatig drankgebruik in het ziekenhuis terecht, maar de jaren daarna bleef de acteur vechten tegen een verslaving. Tijdens de Friends-reünie in mei 2021 konden de fans de volledige cast nog eens zien samenkomen. Hoewel de meesten genoten van die reünie, uitten sommigen toch hun bezorgdheid over Matthew Perry. Volgens sommigen kwam hij nog al verward en moe over, een eventueel gevolg van zijn langdurig alcohol- en druggebruik.

Biografie

Nu komt Perry dus zelf met zijn verhaal. Het was al sinds vorig jaar bekend dat hij een eigen boek ging uitbrengen, maar nu is het plan ook concreet. Het boek is geschreven én het heeft een naam en releasedatum. De acteur deelde zelf dat nieuws op zijn Instagram. Daar postte hij de boekcover, waarop ook de titel, Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, en de releasedatum te lezen was.

In de caption van die bekendmaking benadrukte Perry wel nog eens dat het geen feel good-boek zal zijn. “Er is zoveel over mij geschreven en ik dacht dat het tijd was dat iedereen het van mij hoort”, begon hij. “Alles staat hierin. En ik excuseer mij, want het is geen fijn boek.” Friends, Lovers and the Big Terrible Thing zal vanaf 1 november 2022 beschikbaar zijn.

Bekijk Matthew Perry’s post hier:

Meer
Lees meer...