Left Right
scrollTop top

Zo reageert ‘Friends’-cast op overlijden James Michael Tyler (Gunther)


Friends Gunther
© Friends (Warner Bros.)

James Michael Tyler (59), de acteur die jarenlang Gunther speelde in Friends, is overleden aan de gevolgen van kanker. De acteur liet eerder dit jaar weten dat hij al drie jaar leed aan de ziekte en dat hij hierdoor zelfs verlamd was geraakt aan z’n onderlichaam. Vandaag maakte Warner Bros. bekend dat de acteur z’n strijd tegen de ziekte verloren heeft.

De acteurs uit Friends reageerden via sociale media op het nieuws. Ze haalden daarbij herinneringen op aan hun tijd op de set met Tyler en spraken vol lof over de man die hij was op, maar ook naast de set.

Friends had niet hetzelfde geweest zonder jou”

In Friends speelde James Michael Tyler de rol van barman en eigenaar van Central Perk, Gunther. Hij had een enorme crush op Rachel, gespeeld door Jennifer Aniston. Zij deelde via Instagram het fragment waarin Gunther eindelijk zijn gevoelens voor Rachel durft uit te spreken in de allerlaatste aflevering van de sitcom. Ze schreef daarbij: “Friends zou niet hetzelfde zijn geweest zonder jou. Bedankt voor de lach die je bracht in de show en in al onze levens. Je zal zo hard gemist worden.”

Lisa Kudrow, die in Friends de rol van Phoebe Buffay speelde, hield het kort maar krachtig. “James Michael Tyler, we zullen je allemaal missen. Thank you for being there for us all“, schreef ze als verwijzing naar de intro van Friends.

“Gentleman”

David Schwimmer (Ross) deelde een foto van Tyler als Gunther. Daarbij schreef hij: “James, bedankt om zo’n prachtige, onvergetelijke rol te spelen in Friends en om zo’n gentleman en mens met een groot hart te zijn naast het scherm. We zullen je missen, buddy.”

Davids televisiezus Courteney Cox (Monica) schreef: “De hoeveelheid dankbaarheid die je in de ruimte bracht en elke dag met ons deelde op de set is dezelfde hoeveelheid dankbaarheid die ik voel omdat ik je heb mogen kennen. Rust in vrede, James.”

Matt LeBlanc, tot slot, deelde een foto van James Michael Tyler in zijn rol als Gunther samen zijn personage, Joey. Hij schreef: “We hebben zo veel gelachen samen, buddy. Je zal gemist worden. Rust in vrede, mijn vriend.”

Matthew Perry, die in Friends Chandler speelde, deelde zijn medeleven via Twitter. Daar schreef hij: “We zijn een goede Friend verloren gisteren in James Michael Tyler. Gunther, je zal gemist worden.”

Janice

Ook Maggie Wheeler, die in de reeks Janice speelde, droeg een post op Instagram op aan James. Zij werkte de afgelopen jaren nog nauw samen met hem voor verschillende PR-evenementen. Wheeler deelde een recente foto van hen samen in de nagebouwde set van Friends.

“Ik ben dankbaar dat ik de kans heb om deze lieve en zachte man te kennen”, schreef ze. “Ik ben zo dankbaar voor de tijd die we recent nog met elkaar konden doorbrengen. Het nieuws van zijn overlijden heeft me diep geraakt en mijn gedachten zijn bij zijn geliefden in deze moeilijke tijd.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…