Left Right
scrollTop top

James Michael Tyler, Gunther uit ‘Friends’, vecht tegen prostaatkanker


James Michael Tyler Friends Gunther
© James Michael Tyler als Gunther in ‘Friends ‘ – Bron: NBC

James Michael Tyler, de acteur die vooral bekend is als Gunther uit Friends, vecht al sinds september 2018 tegen prostaatkanker. Dat heeft de 59-jarige Amerikaan gezegd in een interview met Today op NBC.

Na de langverwachte Friends-reünie van HBO Max vorige maand verbaasden veel kijkers zich erover dat James Michael Tyler niet live aanwezig was. Die was als Gunther, de uitbater van de koffieshop Central Perk, namelijk in bijna iedere aflevering van Friends te zien en is zo na de zes hoofdpersonages het belangrijkste nevenpersonage in de sitcom.

Tyler heeft nu zelf meer uitleg gegeven over zijn afwezigheid. “Ik wilde daar deel van uitmaken, en in eerste instantie zou ik op het podium staan met hen, en in staat zijn om deel te nemen aan alle festiviteiten,” legt hij uit. “Het was eerlijk gezegd zeer zuur, maar het was mijn beslissing om daar fysiek geen deel van uit te maken en op Zoom te verschijnen. Ik wilde niet voor een domper zorgen door terloops te zeggen ‘Oh, en tussen haakjes, Gunther heeft kanker.'”

Stadium 4

De diagnose van prostaatkanker bij James Michael Tyler dateert al van september 2018. “Ik kreeg de diagnose prostaatkanker in een vergevorderd stadium. Het had zich toen al naar mijn botten uitgezaaid”, legt Tyler uit. “Het is nu in stadium 4. Uiteindelijk zal het me dus waarschijnlijk te pakken krijgen.”

Aanvankelijk leek de behandeling aan te slaan bij de acteur, maar een jaar geleden muteerde de kanker en verspreidde het zich naar zijn ruggengraat. Sindsdien is Tyler verlamd aan zijn onderlichaam. Momenteel krijgt hij een agressieve chemotherapie.

Testen

James Michael Tyler wil alle mannen oproepen om zich regelmatig te laten testen. Prostaatkanker is namelijk goed te behandelen als het op tijd opgemerkt wordt. “De volgende keer dat je alleen voor een basisonderzoek of je jaarlijkse controle gaat, vraag dan aan jouw arts om een ​​PSA-test. Het is gemakkelijk te detecteren”, legt hij uit. “Ik wil niet dat mensen moeten doormaken wat ik heb meegemaakt. Dit is geen gemakkelijk proces.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…