‘Avatar: The Way of Water’ is vanaf vandaag te zien in de cinema

Na meer dan 13 jaar wachten is het eindelijk zover: het vervolg van Avatar is uit in de cinema. Vanaf vandaag kan je namelijk in de bioscoop gaan kijken naar Avatar: The Way of Water.

In 2009 maakten we in de film Avatar kennis met de Na’vi, blauwe wezens die de fictieve maan Pandora van de planeet Polyphemus bevolken. Zij kregen in het jaar 2154 af te rekenen met een mijnbouwbedrijf van op de aarde dat hen wil verjagen om het kostbare mineraal, unobtanium, te kunnen delven.

Avatar was een gigantisch succes in de cinema en is met een box office van 2,85 miljard dollar (2,7 miljard euro) nog steeds de populairste film aller tijdenAvatar sleepte ook negen Oscarnominaties in de wacht, waarvan uiteindelijk drie verzilverd werden.

Avatar: The Way of Water

Nu, 13 jaar later, is het eindelijk tijd voor een vervolg. Avatar: The Way of Water duurt maar liefst drie uur en tien minuten en neemt de kijker opnieuw mee naar Pandora, tien jaar na de laatste gebeurtenissen. En ook deze keer moeten de bewoners van de maan proberen af te rekenen met mensen, die teruggekeerd zijn naar Pandora. Daarbij kunnen ze rekenen op de steun van een andere stam op Pandora die in het water leeft.

Avatar: The Way of Water komt vrijdag in de Verenigde Staten uit in de cinema, maar is bij ons al vanaf vandaag – woensdag 14 december 2022 – te zien. De eerste reacties op de nieuwe film van James Cameron zijn alvast zeer positief.

Meer
Lees meer...