‘Avatar: The Way of Water’ zal mogelijk meer dan 3 uur duren: “Maar je mag halverwege naar het toilet gaan”

James Cameron heeft op voorhand fel uitgehaald naar eventuele critici van zijn aankomende film Avatar: The Way of Water. De regisseur maakt zich allerminst zorgen over wat bepaalde mensen op het internet ervan zullen zeggen. Dat zei hij in een interview met Empire Magazine.

In 2009 maakten we in de film Avatar kennis met de Na’vi, blauwe wezens die de fictieve maan Pandora van de planeet Polyphemus bevolken. Zij kregen in het jaar 2154 af te rekenen met een mijnbouwbedrijf van op de aarde dat hen wil verjagen om het kostbare mineraal, unobtanium, te kunnen delven.

Avatar was een gigantisch succes in de cinema en is met een box office van 2,85 miljard dollar (2,7 miljard euro) nog steeds de populairste film aller tijden. Avatar sleepte ook negen Oscarnominaties in de wacht, waarvan uiteindelijk drie verzilverd werden.

Online trollen

Dat succes zorgde ervoor dat regisseur James Cameron al snel bekend maakte dat hij hoopte minstens twee sequels te maken op de film. In 2010 bevestigde hij dan uiteindelijk dat die vervolgen er zouden komen. Toen was het plan nog om de eerste van die films in 2014 te releasen. Later breidde James Cameron zijn plannen uit tot minstens vier sequels. Daardoor en door andere problemen, zoals de coronacrisis, liet Avatar 2 – Avatar: The Way of Water – heel wat langer op zich wachten.

Op 14 december 2022 zal Avater: The Way of Water eindelijk te zien zijn in de cinema. En regisseur James Cameron is alvast voorbereid op critici, die er ongetwijfeld zullen zijn. “De online trollen zullen zeggen dat niemand zit te wachten op de sequel. Er zullen mensen zeggen dat ze zich de namen van de personages uit Avatar niet meer herinneren of wat er in de film is gebeurd. Maar dan gaan ze Avatar terugkijken en zeggen: ‘Oh, oké, mijn excuses, ik zal mijn mond maar houden.’ Dus daar maak ik me geen zorgen over”, was hij heel duidelijk.

Lange speelduur

Ook met de kritiek op lange speelduur van Avatar: The Way of Water zit Cameron niets in. De eerste film duurde 162 minuten en het aankomende vervolg lijkt zelfs nog langer te worden. Momenteel duurt Avatar: The Way of Water zo’n drie uur.

“Ik wil geen gezaag horen over de lengte als mensen acht uur lang naar televisie kunnen zitten bingewatchen. Ik kan dit deel van de recensies al bijna zelf schrijven. ‘De tergend lange film van drie uur …’”, gaat hij verder. “Mijn kinderen kijken zonder problemen vijf afleveringen van een uur achter elkaar. Dit is de grote verandering die er moet komen: het is oké om halverwege de film naar het toilet te gaan.”

Bekijk de teaser trailer van Avatar: The Way of Water hier:

Avatar: The Way of Water is vanaf 14 december 2022 in de bioscoop te zien.

Meer
Lees meer...