‘Avatar’-regisseur James Cameron keert mogelijk niet terug voor vierde en vijfde film

Vrijwel heel de wereld wacht in spanning af naar de première van Avatar: The Way of Water, het langverwachte vervolg op Avatar, de meest succesvolle film aller tijden. Maar nu blijkt dat regisseur James Cameron, ook verantwoordelijk voor de klassieker Titanic, niet de twee daaropvolgende films in de reeks voor zijn rekening zou nemen.

Dit jaar komt hij er dan eindelijk aan, Avatar: The Way of Water, de sequel op de kaskraker Avatar. Zo zal regisseur James Cameron ons hopelijk nogmaals kunnen verwennen met een meesterwerk van zijn hand. Al zegt hij nu zelf dat de mogelijkheid bestaat dat hij de films die daarop zullen volgen niet zal regisseren.

James Cameron

“De Avatar-films zijn zo allesverslindend”, vertelde Cameron in een interview met Empire. “Ik heb namelijk nog andere, spannende projecten in ontwikkeling. Dus ik denk dat ik na verloop van tijd – ik weet niet of dat na film drie of na film vier is – de fakkel wil overdragen aan een andere regisseur. Dat zal wel iemand zijn die ik volledig vertrouw, zodat ik meer tijd heb om andere interessante dingen te doen. Of misschien doe ik dat toch niet. Ik weet het niet.” Dat wil echter niet zeggen dat Cameron minder enthousiast is over de komende films.

“Ik werd enthousiaster naarmate het project vorderde”, zegt de regisseur nog. “Film vier zou een echte topper worden. Dus ik hoop eigenlijk dat ik hem zal mogen maken. Het is wel nog afwachten of de tweede en derde film zullen aanslaan. Die derde film zit wel al in de bus en komt hoe dan ook uit. Maar ik hoop dat we ook een vierde en een vijfde film zullen mogen maken, want uiteindelijk is het één groot verhaal.”

Avatar: The Way of Water

Avatar: The Way of Water speelt zich meer dan een decennium na de gebeurtenissen uit de eerste film af. Het volgt de familie Sully bestaande uit Jake (Sam Worthington), Neytiri (Zoë Saldana) en hun kinderen. Zo zullen we zien welke problemen hen nog zullen achtervolgen, wat ze bereid zijn op het spel te zetten om elkaar te beschermen, hoe hard ze zullen moeten vechten om in leven te kunnen blijven en de tragedies die ze zullen moeten doorkomen.

Naast Worthington en Saldana spelen ook onder andere Sigourney Weaver, Kate Winslet, Michelle Yeoh, Edie Falco, Stephen Lang, Giovanni Ribisi, Oona Chaplin en Jermaine Clement mee in de sequel.

Avatar: The Way of Water verschijnt vanaf 14 december 2022 in de Belgische bioscopen.

Meer
Lees meer...