‘Avatar 2’ krijgt officiële titel en releasedatum

Het langverwachte vervolg op Avatar uit 2009 heeft eindelijk een officiële titel gekregen. De nieuwe avonturenfilm van regisseur James Cameron kreeg de naam Avatar: The Way of Water. De release staat gepland voor 14 december 2022.

In 2009 maakten we in de film Avatar kennis met de Na’vi, blauwe wezens die de fictieve maan Pandora van de planeet Polyphemus bevolken. Zij kregen in het jaar 2154 af te rekenen met een mijnbouwbedrijf van op de aarde dat hen wil verjagen om het kostbare mineraal, unobtanium, te kunnen delven.

Avatar was een gigantisch succes in de cinema en is met een box office van 2,85 miljard dollar (2,7 miljard euro) nog steeds de populairste film aller tijden. Avatar sleepte ook negen Oscarnominaties in de wacht, waarvan uiteindelijk drie verzilverd werden.

Vier sequels

Nog voor de release van Avatar maakte regisseur James Cameron al bekend dat hij hoopte minstens twee sequels te maken op de film. In 2010 bevestigde hij dan uiteindelijk dat die vervolgen er zouden komen. Toen was het plan nog om de eerste van die films in 2014 te releasen. Later breidde James Cameron zijn plannen uit tot minstens vier sequels. Mede daardoor liet Avatar 2 heel wat langer op zich wachten.

Nadat de release van de film al meermaals eerder was uitgesteld, gooide de coronacrisis twee jaar geleden opnieuw roet in het eten. Cameron was op dat moment de eerste twee sequels aan het filmen in Nieuw-Zeeland. Daar moesten de opnames toen tijdelijk stilgelegd worden.

Avatar: The Way of Water

Op de filmbeurs CinemaCon hebben Disney en 20th Century Studios nu eindelijk de echte naam van Avatar 2 en de officiële releasedatum bevestigd. De langverwachte sequel kreeg de naam Avatar: The Way of Water. De film zal bij ons vanaf woensdag 14 december 2022 te zien zijn in de cinema.

Op CinemaCon was meteen ook een eerste trailer van Avatar: The Way of Water te zien. Volgens Deadline toont die trailer hoe Jake Sully (Sam Worthington) met Neytiri (Zoe Saldana) en hun kinderen aan de oceaan wonen. Daar krijgen ze opnieuw af te rekenen met het nodige gevaar voor de Na’vi. De trailer is voor ons vanaf 4 mei te zien in de cinema voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Een week later verschijnt hij ook online.

Avatar: The Way of Water is vanaf 14 december 2022 te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...