‘Avengers: Endgame’-regisseurs onthullen dat *spoiler* nog steeds bestaat in huidige Marvel-tijdlijn

(Opgelet: dit artikel bevat spoilers.) ‘Avengers: Endgame’-regisseurs Joe en Anthony Russo hebben bevestigd dat de ‘Infinity Stones’ in de hoofdtijdlijn van Marvel, die na de gebeurtenissen van ‘Avengers: Endgame’ komt, nog steeds bestaan. Heel wat fans worden nu zo zot als een deur, want dit verandert de zaken wel lichtjes voor toekomstige producties in het Marvel-universum.

Avengers: Endgame, de laatste film uit het Marvel-univerum, begon met een opmerkelijke scène. Na een snelle confrontatie met Thanos, vertolkt door acteur Josh Brolin, wordt het duidelijk dat de helden de Infinity Stones niet langer kunnen gebruiken om zij, die in de Snap verdwenen zijn, terug te brengen. Thanos vertelde dat hij ze vernietigd had, wat de helden in een zeer lastig parket bracht.

(Zo vermijd je spoilers op sociale media.)

“Ze circuleren nog steeds”

Maar nu onthullen de gebroeders Russo dat de Infinity Stones in het hoofduniversum van Marvel wel nog bestaan. Dat deden ze tijdens een Q&A-sessie in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. Het nieuws werd verspreid op Reddit. “Thanos reduceerde de stenen alleen tot het atomische niveau”, legde het regisseursduo uit. “De stenen circuleren nog steeds in het universum.”

Als we het antwoord van de gebroeders Russo een beetje serieus mogen nemen, ziet het er dus niet naar uit dat Thanos een geheel nieuwe tijdlijn gecreëerd heeft door de stenen te vernietigen.

(Avengers: Endgame is op weg naar een nog groter winstgevend succes te worden dan Avatar.)

Zes Infinity Stones

De zes Infinity Stones, de Tesseract/Space Stone, de Scepter/Mind Stone, de Aether/Reality Stone, de Orb/Power Stone, de Eye of Agamotto/Time Stone en de Soul Stone, kwamen allemaal bij elkaar in de film Avengers: Infinity War.

Daarin gebruikte Thanos ze om zijn grote slachting of Decimation uit te voeren. Het verhaal van Avengers: Endgame begint na deze tragische gebeurtenis en de helden moeten met hun grote fout leven. Uiteindelijk kiezen ze ervoor om over te gaan tot tijdreizen om de Decimation om te keren.

(Deze Marvel-reeksen zal je enkel op Disney+ kunnen bekijken.)

EPA

Disney kan z’n oorlog tegen Netflix beginnen na miljardenovername van Fox.

Meer
Lees meer...