Avril Lavigne komt met langspeelfilm gebaseerd op haar single ‘Sk8r Boi’

Goed nieuws voor iedereen die vroeger al eens graag los ging op de schijfjes van zangeres Avril Lavigne, want de Canadese gaat een langspeelfilm maken over haar Sk8r Boi. Naar aanleiding van de 20ste (!) verjaardag van de populaire single, vertelde Lavigne in de Britse podcast She Is The Voice dat ze van plan is om het verhaal uit te diepen in een film. Of het idee ook al officieel verkocht is, is nog niet bekend.

He was a skater boy, she said, “see you later, boy”, ik denk dat we het allemaal wel al eens luidkeels hebben meegezongen. Sk8er Boi is zonder twijfel een van de grootste hits van zangeres Avril Lavigne. Het nummer kwam in 2002 uit en wordt dus volgend jaar 20 jaar. Volgens de Canadese zangeres is dat een perfecte reden om het verhaal achter het lied terug te brengen naar het grote scherm. Dat vertelde ze in de She Is The Voice-podcast van radiozender iHeart Radio. 

Sociale druk

Het verhaal achter Sk8er Boi is vooral dat van de middelbare scholen in die tijd (en misschien nu nog steeds). Er waren verschillende groepen, waarbij de ene al minder cool was dan de andere. Dat zorgde vaak voor jaloezie, verboden liefdes, pesterijen en gemiste kansen. Vooral gemiste kansen op vlak van liefde. In het lied van Avril Lavigne wordt de ‘skater boy’ verliefd op een meisje uit een populairdere groep. Gedoemd om te mislukken, want het meisje ziet hem niet staan. 

Met de verfilming wil Avril Lavigne dat verhaal tot leven brengen. “Het bestaan van die groepjes zorgt voor zoveel gemiste kansen in liefde”, vertelde Lavigne tijdens de She Is The Voice-podcast. “De skater is verliefd op het nette meisje, maar zij is te cool voor hem … maar dan een aantal jaren later is het meisje helemaal alleen eten aan het geven aan haar baby en heeft ze spijt dat ze toen haar hart niet gevolgd heeft, gewoon omdat ze zich wou gedragen naar de sociale verwachtingen.” Of het concept al is opgepikt door producers en scenaristen, of door Netflix, is nog niet bekend, maar wij zijn alvast fan!

De videoclip van Sk8er Boi is alvast hieronder nog eens te bekijken (meezingen is toegestaan):

Meer
Lees meer...