Dit zijn de kandidaten van het nieuwe seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’

Het vierde seizoen van Bake Off Vlaanderen gaat binnenkort van start op de zender VIER. Vanaf 28 oktober strijden tien gepassioneerde amateurbakkers voor de titel van Beste Bakker van Vlaanderen. De deelnemerslijst bestaat opnieuw uit een bonte verzameling van alle leeftijden en uit alle hoeken van Vlaanderen.

Alexandra (30) uit Loenhout

Deze leerkracht LO in het bijzonder onderwijs is de enige Antwerpse kandidate van dit seizoen. Ze is zeer geëngageerd en altijd vrolijk. Ze heeft lang paardgereden op hoog niveau en is als dierenvriend verzot op haar hondje Lola. Diezelfde passie vindt ze ook terug in het bakken, een liedje die ze meekreeg van haar opa.

Anthony (24) uit Ledegem

Anthony is pas afgestudeerd in de Handelswetenschappen en houdt zich als ondernemer bezig met zijn start-up. Tijdens zijn studieperiode ontwikkelde hij een passie voor bakken. Hij probeert zich te onderscheiden door heel ongewone smaken – zoals Provençaalse kruiden tot Worcestershire saus – toe te voegen aan zijn gerechten.

Asha (33) uit Dendermonde

Asha werkt als technoloog Medische Beeldvorming in het UZ Gent. Ze heeft Indische roots en is samen met haar tweelingzus Isha geadopteerd toen ze 1 jaar was. Die roots vind je terug in haar kleurrijke en sterk smakende baksels.

Carlota (30) uit Peer

Met Carlota krijgt Bake Off Vlaanderen een nog internationaler karakter, want ze is geboren in Spanje en heeft Peruviaanse roots. Ze verhuisde zes jaar geleden met haar broer en zus naar België. Haar baksels moeten voor haar haar identiteit weerspiegelen.

David (38) uit Wezembeek-Oppem

Deze leerkracht Nederlands-Engels is de enige Vlaams-Brabander van dit seizoen. Ook hij heeft vreemde origine met een Italiaanse vader en Giuliano als familienaam. Toch heeft hij zelf vooral een passie voor Japan en spreekt hij ook Japans. Daarnaast speelt David als hobby online rollenspellen.

Diane (53) uit Stekene

Deze pittige vrouw werkte lang al zelfstandige, maar gooide haar leven volledig om en geniet nu van de kleine dingen. Zo omschrijft ze haarzelf als een “moestuinierende, kokende, bakkende huisvrouw” die samen met haar man Ray de dag plukt.

Franky (63) uit Lochristi

Ook deze senior van de groep kende een druk leven als zelfstandige. 35 jaar lang had hij zijn eigen tegelzaak. Na zijn pensioen zocht hij een nieuwe hobby die hij uiteindelijk vond in het bakken. Dat doet Franky met dezelfde precisie als als het tegelzetten.

Jens (31) uit Gent

Jens ruilde enige tijd terug zijn job op de spoedafdeling in voor die van onderzoekers binnen de organisatie van de gezondheidszorg. Om toch nog met zijn handen bezig te blijven, begon deze vrolijke, optimistische Gentenaar met bakken.

Margo (29) uit Achel

Deze logistieke bediende maakt de deelnemerslijst van Bake Off Vlaanderen nog iets internationaler. Ze is namelijk afkomstig uit Wit-Rusland, maar volgde zeven jaar geleden de liefde naar ons land. Ondertussen heeft ze met haar man Sem al een dochtertje van 4 jaar. Haar moeder, die nog in haar thuisland woont, gaf haar de liefde voor het bakken en koken met de paplepel mee.

Mona (22) uit Kortrijk

De enige West-Vlaamse van de groep is meteen ook de jongste deelnemer van dit seizoen. Naast haar studies houdt ze zich als hobby bezig met bakken, al noemen haar vrienden en familie het eerder een obsessie. Al sinds haar 13 jaar is Mona vegetariër en dus zal je in haar baksels ook nooit gelatine terugvinden.

Het nieuwe seizoen van Bake Off Vlaanderen gaat op woensdag 28 oktober van start op VIER.

Meer
Lees meer...