Bear Grills van Antwaarpe stopt Filip Dewinter in zijn BMW

Bear Grills van Antwaarpe heeft naar aanleiding van de verkiezingen gisteren een autoritje gemaakt met Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter. Het gesprek begint met de mededeling: “Filip, dat is nu al bijna 30 jaar dat gij op mijn kop kakt”.

Rachid Abourig, zoals het internetfenomeen heet, had Dewinter enkele weken geleden in een filmpje gezegd een café open te doen.

Waarna de Vlaams Belanger antwoordde dat Bear Grills van Antwaarpe dan maar “terug naar Marokko” moet gaan.

Abourig kondigde enkele weken geleden aan politici uit te nodigen voor een gesprek in zijn BMW. Vorige week was minister van Werk Monica De Coninck (sp.a) aan de beurt.

Wat hebben we geleerd?

Echt wijzer worden we niet van het nieuwe filmpje met Dewinter, waarin beide heren enkele pogingen doen om grappig uit de hoek te te komen in iets wat de streektaal moet voorstellen. Dewinter, die naar eigen zeggen niets heeft tegen dé Marokkaan en niemand persoonlijk viseert, haalt zijn paradepaardjes van stal, voornamelijk de islam. Abourig repliceert dat hij wel degelijk een echte Antwerpenaar is, en dat de islam daar geen rem op is. En zo praten de heren eigenlijk de hele tijd naast elkaar. Over hoofddoeken, over discriminatie op het werk, over varkensvlees. En wat hebben we nu geleerd? Wel, eigenlijk niets.

Meer
Lees meer...