Left Right
scrollTop top

Bedrijf van Gwyneth Paltrow voor de rechter door ontplofte kaarsen die naar vagina ruiken


Paltrow
© Gwyneth Paltrow – Bron: Isopix

Goop, het wellnessbedrijf van actrice Gwyneth Paltrow, wordt voor de rechtbank gesleept. Dit jaar zouden er al twee van hun naar vagina geurende kaarsen ontploft zijn bij klanten thuis.

Colby Watson, een man uit het Amerikaanse Texas, sleept Goop voor de rechter en claimt 5 miljoen dollar (4,09 miljoen euro) nadat er een geurkaars zou ontploft zijn naast zijn bed. The Guardian kon documenten inkijken waarin staat dat er hoge vlammen uit de kaars kwamen nadat die voor drie uur brandde en dan ontplofte. Zijn nachtkastje had een zwarte ring na de ontploffing en het glas waar de kaars in zit, bleef zwart en met brandsporen achter.

Poging tot buitensporige uitbetaling

De advocaten van Watson vragen compensatie van Goop voor hun cliënt en anderen die al hetzelfde meegemaakt hebben. Cliënten dus die “niet door hun eigen schuld defecte en gevaarlijke kaarsen met vaginageur gekocht hebben”. Een woordvoerder van Goop verkondigde aan NBC News dat “ze volledig achter hun producten en de veiligheid van hun producten staan”. Ook merkt hij op dat de kaarsen allemaal getest zijn zoals het hoort. De eisen van Watson worden door Goop dan ook frivool genoemd. Ze worden gezien als “een poging om een buitensporige uitbetaling te ontvangen”.

Waarschuwing op de website

Eerder dit jaar kwam er al een klacht nadat er in Londen een kaars ontplofte bij Jody Thompson thuis. De kaars zou ontploft zijn met hoge vlammen en brokstukken tot gevolg. Op de website van Goop staat er nu een waarschuwing dat je de kaars niet langer dan twee uur mag laten branden en de lont moet trimmen tot een bepaalde lengte.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…