Left Right
scrollTop top

Gwyneth Paltrow verkoopt geurkaars die naar vagina ruikt … en verkoopt die in één uur uit


This smells like my vagina candle Goop
© Goop

Goop, het alternatieve wellnessbedrijf van Gwyneth Paltrow, heeft een geurkaars op de markt gebracht met de veelzeggende naam ‘This Smells Like My Vagina’. De kaars kost 75 dollar (67,5 euro) en was na één uur al volledig uitverkocht.

Gwyneth Paltrow haalt tegenwoordig vaker het nieuws met haar lifestylebedrijf Goop dan met haar acteerprestaties. Het bedrijf krijgt veel kritiek voor valse gezondheidsclaims en hun aandacht voor pseudowetenschappen.

Toch is er duidelijk een publiek voor Goop. Het lifestylemerk begon als nieuwsbrief. Daarna kwam er ook een webshop, pop-upwinkels, een magazine, een podcast en binnenkort zelfs een docuserie, The Goop Lab, op Netflix.

Begonnen als grap

De laatste nieuwigheid in hun gamma is een geurkaars die naar een vagina zou ruiken. Het begon als een grap tussen Gwyneth Paltrow en haar parfumeur Douglas Little. Tijdens het uittesten van geuren zou Paltrow ineens gezegd hebben “Uhhh … dat ruikt zoals een vagina”.

Ze besloten de geur verder te verfijnen tot een “grappige, prachtige, sexy en onverwachte geur”. De kaars is volgens de website van Goop gemaakt van geraniums, bergamot, ceder, damask rozen en muskuszaad.

Uitverkocht

De geurkaars kreeg de naam ‘This Smells Like My Vagina’ en is sinds donderdag te koop voor 75 dollar. Amper één uur later was alles al uitverkocht.

De website The Cut wist wel op tijd een exemplaar te bemachtigen en liet zijn redactrices oordelen of de geurkaars echt ruikt zoals ze belooft te ruiken. Hun reacties waren duidelijk: “Dit ruikt naar een vagina die veel te vaak gewassen is met zeep” en “Ik zou bezorgd zijn als het zo zou ruiken”.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…