Behind the scenes bij ‘Spamalot’, de Monty Python-musical van Stany Crets

‘Spamalot’, de bekende musical van de iconische Britse comedygroep Monty Python, komt (opnieuw) naar België en newsmonkey kreeg in primeur een blik achter de schermen van de grootse ‘Monty Python and the Hole Grail’-adaptatie. Bekijk hier voor het eerste hoe de reeks grote namen die regisseur Stany Crets kon strikken er op het podium zullen uitzien!

Wie nog nooit van Monty Python heeft gehoord, raden we ten stelligste aan dit weekend te gebruiken om hun catalogus eens te bingen (en dat gaat heel makkelijk, want bijna hun hele repertoire staat al een hele tijd op Netflix). De Britse comedykoningen slagen er veertig jaar na datum nog steeds in om zowel jong als oud te doen schaterlachen.

Achter de schermen bij Spamalot

Maar de zes scoorden niet alleen op tv en in de bioscoop. Ze schreven ook musicalgeschiedenis. Met een adaptatie van hun filmklassieker Monty Python and the Holy Grail wisten ze maar liefst drie Tony Awards (de Oscars van de musicalwereld) binnen te halen, waaronder zelfs die voor Beste Musical. Dat pareltje ging al in 2004 in première en dus vond Stany Crets het in 2011 tijd voor een Vlaamse versie. Dat was zo’n succes dat ze het nog eens gaan overdoen.

In maart zullen we dus opnieuw kunnen genieten van een heel eigen versie van de alom geprezen musical, maar newsmonkey kreeg nu al een exclusief voorsmaakje. Wij kregen een kijk achter de schermen bij een fotoshoot en video-opnames en konden zo voor het eerst zien hoe de uitgebreide cast er binnenkort zal uitzien op het podium.

Zo ging het er aan toe tijdens de fotoshoot:

Deep Bridge
Deep Bridge

Koen Van Impe zal opnieuw koning Arthur voor z’n rekening nemen, Jan Van Looveren speelt Sir Gallahad:

Deep Bridge

Ann Van den Broeck neemt de rol van Dame van het Meer op zich:

Deep Bridge
Deep Bridge
Deep Bridge

Ook Walter Baele keert terug als Sir Lancelot:

Deep Bridge
Deep Bridge
Deep Bridge
Deep Bridge
Deep Bridge

Kobe Van Herreweghe is de enige nieuwkomer, hij speelt Sir Bedevere:

Deep Bridge
Deep Bridge
Deep Bridge

Jonas Van Geel schitterde in 2011 al als Sir Robin De Dappere. Hij kon niet aanwezig zijn bij de fotoshoot, maar dat losten z’n collega’s gemakkelijk op:

Deep Bridge
Deep Bridge
Deep Bridge
Deep Bridge
Deep Bridge
Deep Bridge
Deep Bridge

De vier (of vijf) ridders die binnenkort op zoek gaan naar de Heilige Graal!

Deep Bridge
Deep Bridge
Deep Bridge

Monty Python’s Spamalot speelt vanaf 17 maart in Capitole Gent en vanaf 28 maart in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets zijn te koop via www.deepbridge.be en www.teleticketservice.be.

Meer
Lees meer...