Left Right
scrollTop top

Belgian Cats missen halve finale na verlies met één punt tegen Japan


Belgian Cats
© Kyle Terada/USA TODAY Sports/Sipa USA (via Isopix)

De Belgische basketbalvrouwen, de Belgian Cats, hebben zich niet kunnen plaatsen voor de halve finale op de Olympische Spelen. In hun kwartfinale tegen Japan kwamen ze één punt te kort om te winnen en zich te plaatsen voor de halve finale.

De Belgian Cats hebben met het kleinste verschil verloren van Japan in de kwartfinale basketbal op de Olympische Spelen. De Cats speelden een sterke wedstrijd en stonden tot kort voor het einde op voorsprong, maar toen gooide een Japanse driepunter roet in het eten.

België – Japan

De kwartfinale tegen Japan ging lang gelijk op. Zo stond het bij de rust 41-42 voor de Belgian Cats. Ook na de rust startten de Cats sterk. Zo liepen ze zelfs 13 punten uit op Japan, maar de Japanners lieten zich niet doen en wisten na een reeks driepunters terug op gelijke hoogte te komen met België.

Met nog 37 seconden op de klok stonden de Cats twee punten voor op het gastland Japan. Maar net voor het einde, met 15 seconden op de klok maakte de Japanse Hayashi een driepunter die Japan met één punt op voorsprong bracht. De Cats hadden toen dus 15 seconden om deze score om te keren. Kim Mestdagh probeerde de laatste bal te scoren, maar die kaatste terug op de ring. Zo zit het Olympische avontuur van de Belgian Cats er op een heel pijnlijke manier op.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…