“Voldoende nieuwsgierigheid om Belgische wijn te ontdekken”

Wanneer je aan wijn denkt, zullen landen als Frankrijk en Italië wellicht eerst in je opkomen. Maar ook in eigen land wordt er behoorlijk wat geproduceerd. Business AM sprak erover met sommelier Aaron Moeraert van restaurant Zilte in Antwerpen.


Beluister het volledige interview hier.


De essentie: Volgens Moeraert is er behoorlijk wat vraag naar wijnen van eigen bodem.

  • “Bij ons is er sowieso altijd interesse van buitenlandse gasten … daarnaast is er ook voldoende nieuwsgierigheid bij lokale mensen om bij ons Belgische wijn te ontdekken”, klinkt het.
  • De Belgische wijnmarkt is nog altijd in volle groei, gaat hij verder. Toch kan geen vergelijking gemaakt worden met de klassieke wijnlanden. Het koele klimaat van België is immers niet geschikt voor sommige druivensoorten.
  • “Elk land heeft zijn eigen stijl die naar buiten komt … Ik denk dat de focus in België vooral ligt bij de fijnere wijnen”, zegt Moeraert.

(kg)

Meer
Lees meer...