Bekende koffieketen Costa Coffee komt naar België en opent eerste vestiging

De bekende Britse koffiefranchise Costa Coffee heeft een vestiging geopend in Luik. Daarmee komt een van de grootste koffiehuisketens ter wereld eindelijk naar ons land.

Frequente koffiedrinkers zijn in België ongetwijfeld regelmatig terug te vinden in een van de Starbucks-vestigingen die ons land kent. De grootste koffieketen ter wereld kwam zo’n vijftien jaar geleden naar België, maar krijgt nu concurrentie van de tweede grootste, Costa Coffee. Sinds dat Britse koffiemerk – dat ontstond in 1971 – begin 2019 in handen kwam van The Coca-Cola Company is het vastbesloten de wereld te veroveren.

Voor Costa Coffee wordt België de 35ste markt waar het een eigen koffieshop heeft. In totaal heeft het meer dan 4.150 winkels, waarvan het merendeel in het Verenigd Koninkrijk, waar het merk ook ontstaan is.

Luik

Eigenlijk deed Costa Coffee al in 2021 zijn intrede op de Belgische markt. Sindsdien wordt het merk verdeeld in verschillende horecazaken en kan je de koffie ook koppen in de Costa Express-automaten die je op verschillende locaties kan vinden.

Nu is er dus eindelijk ook een eerste koffieshop van Costa Coffee. Die opende in het treinstation van Luik-Guillemins. “We zijn ongelofelijk trots op deze mooie nieuwe mijlpaal, nog geen 3 jaar na de lancering van Costa Coffee in België”, klinkt het bij An Vermeulen, VP & Country Director van Coca‑Cola Europacific Partners België en Luxemburg.

Nieuwe locaties

Op termijn hoopt Costa Coffee minstens 10 shops in België te kunnen openen. Wanneer en waar die zullen komen, is nog niet bekend. Wel zal Costa Coffee komende zomer sowieso op heel wat muziekfestivals te zien zijn.

Meer
Lees meer...