Left Right
scrollTop top

Koffieketen Costa Coffee komt naar België en lanceert zich in deze vier grote steden


Costa koffie kop
© Shutterstock

Costa Coffee, het wereldbekende koffiemerk, is vanaf vandaag officieel beschikbaar in België. Aanvankelijk zal de Britse keten wel geen eigen zaken openen. Je zal de koffie voorlopig enkel kunnen krijgen in bepaalde horecazaken of via Marlow, een innovatieve automaat die verse koffie aanbiedt voor onderweg. Costa Coffee focust zich bij zijn lancering op Antwerpen, Brussel, Gent en Luik, maar wil nog dit jaar verder uitbreiden naar ander steden.

Frequente koffiedrinkers zijn in België ongetwijfeld regelmatig terug te vinden in een van de Starbucks-vestigingen die ons land kent. De grootste koffieketen ter wereld kwam zo’n tien jaar geleden naar België, maar krijgt nu concurrentie van de tweede grootste, Costa Coffee. Sinds dat Britse koffiemerk – dat ontstond in 1971 – begin 2019 in handen kwam van The Coca-Cola Company is het vastbesloten de wereld te veroveren.

De koffieautomaat Marlow serveert koffie van versgemalen bonen – Bron: Costa Coffee

Marlow

Een van de volgende stappen in die verovering is dus België, het 41ste land al waar Costa Coffee te verkrijgen zal zijn. “We zijn trots om de Belgische markt te betreden met uitstekende barista kwaliteitskoffie. We zien een enorm potentieel in de Belgische markt voor onze vers bereide koffiespecialiteiten, ontwikkeld door Gennaro Pelliccia, Costa Coffee’s Master of Coffee in een bedrijf met 50 jaar koffie-expertise. Ook geloven we sterk in de mogelijkheden van onze innovatie Marlow. De eerste reacties van klanten en consumenten zijn veelbelovend”, zegt Christophe Cuyx, Director Hot Beverages bij Coca-Cola Europacific Partners België – Luxemburg.

Die Marlow waarover Cuyx spreekt, is wat Costa Coffee zelf een “zelfbedieningsconcept” noemt. In feite gaat het om een koffieautomaat, maar dan wel één die werkt met 100 procent versgemalen bonen en verse melk zodat je koffie in principe zou moeten smaken net alsof hij door een barista is gemaakt.

200 verkooppunten tegen eind dit jaar

De plannen van Costa Coffee voor ons land stoppen daar echter niet. Tegen het einde van het jaar wil het merk in meer dan 200 verkooppunten beschikbaar zijn. Voorlopig ligt de focus echter op de vier centrumsteden Antwerpen, Brussel, Gent en Luik.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…