‘Belgium’s Next Top Model’: Hoe gaat het nog met de deelnemers van vorig jaar?

We naderen het einde van Belgium’s Next Top Model 2024. Vrijdag komen we in de grote finale te weten wie van de vier overgebleven modellen er met de titel naar huis zal gaan. Het gaat om het tweede seizoen op Streamz, dus is het een goed moment om eens te kijken hoe het nog gaat met de deelnemers van vorig jaar, want niet enkel winnaar Gilles hield een modellencontract over aan zijn deelname.

Vrijdag weten we wie de opvolger wordt van Gilles Verbruggen in Belgium’s Next Top Model. Aissata, Bréseïs, Ivar of Oran zal in zijn voetstappen treden en een contract bij NOAH management krijgen. Maar ook voor de andere deelnemers kan Belgium’s Next Top Model de start van een mooie carrière zijn. Dat bewijzen deze deelnemers van het vorige seizoen. ​

Gilles Verbruggen

BNTM Gilles
Streamz

Gilles Verbruggen werd vorig jaar gekroond tot winnaar van Belgium’s Next Top Model 2023. Hij kreeg zo een modellencontract bij NOAH management waardoor hij het afgelopen jaar al heel wat kansen kreeg, zowel in binnen- als buitenland. Ik heb jobs en castings gedaan in Parijs en Milaan en hier en daar nog andere kleinere jobs. Het is zeker een moeilijke wereld om in door te breken, maar het parcours is al heel interessant geweest!”, klinkt het bij Gilles.

Tessa Van Syngel

BNTM Tessa
Streamz

Tessa eindigde op de tweede plaats en ook zij heeft het afgelopen jaar niet stil gezeten. Zo was ze model voor MUD in Gent en Antwerpen, deed een shoot voor Wijnegem Shopping Center en liep ze catwalks voor Future Fusion en LolaLiza. Haar doorzettingsvermogen heeft haar ver gebracht, met mooie resultaten. Tessa staat dus duidelijk aan de start van een succesvolle carrière.

Fardowza Aden

BNTM Fardowza
Streamz

Fardowza eindigde vorig jaar op de derde plaats. Zij spendeerde het afgelopen jaar met verschillende reizen, maar ze vond ook tijd om enkele indrukwekkende opdrachten binnen te halen voor onder andere Mous Lamrabat, Wouters & Hendrix en LolaLiza. Binnenkort krijgt ze ook een contract bij Dominique Models.

Gia Robles Levy

BNTM Gia
Streamz

Maar niet enkel de top drie van Belgium’s Next Top Model 2023 bouwde een mooie carrière uit. Ook Gia, die elfde werd in de wedstrijd, heeft na haar deelname al heel wat kansen gekregen. Zo liep ze (opnieuw) de modeshow van de modeacademie en bestaat de kans dat je haar campagne met Zalando al gespot hebt in het straatbeeld. Daarnaast schitterde Gia ook in een creatief fotoproject naast enkele topvrouwen, waaronder ook BNTM-jurylid Inge Onsea. Gia werkte ook al mee aan een campagne van ZEB Fashion en zal pronken in de september-editie van Marie Claire.

Sam Baps

BNTM Sam
Streamz

Ook Sam, die net buiten de top zes strandde, kreeg de afgelopen maanden al verschillende kansen. Zo had ze fotoshoots met Elien Jansen, Shushanik voor Nails Café, en Alexander Popelier voor MUD Academy. Recent tekende ze ook een contract bij IMM Londen. Sam is blij dat ze besloot om deel te nemen aan de wedstrijd. “Uit die comfortzone durven gaan en positief blijven, dat heb ik geleerd uit Belgium’s Next Top Model.”

Zahra Berger

Zahra BNTM
Streamz

Zahra had de ongelukkige eer om al in de tweede aflevering de wedstrijd te moeten verlaten. Maar toch staat ook zij aan de start van een succesvolle carrière. Zo liep ze samen met enkele andere kandidaten de catwalk voor LolaLiza en nam ze deel aan een make-up shoot voor Mud Belgium. Dit jaar was ze wekelijks te vinden bij fittings voor MoMu en heeft ze ook voor hen geshoot. Daarnaast heeft Zahra ook verschillende testshoots gedaan voor haar nieuwe modellenbureau en nam ze deel aan castings voor internationale bureaus en merken zoals Calvin Klein en Tommy Hilfiger.

Sieme Hermans

Sieme BNTM
Streamz

Sieme eindigde op de vijfde plaats en heeft sinds BNTM een aantal bijzondere mijlpalen bereikt. Zo mocht hij al twee keer lopen voor Walter Van Beirendonck in Parijs en heeft hij ook zijn eerste magazinecover geshoot voor DUST Magazine. Daarnaast was hij ook betrokken bij een aantal online videoshoots en modeprojecten, waaronder een shoot voor het magazine van de Modeacademie. Deze maand staat er een campagneshoot voor de museumjaarkaart van Nederland op de planning”, deelt hij ook nog mee.

Amba Egard

BNTM Amba
Streamz

Toen Amba de wedstrijd in de derde aflevering moest verlaten, liet ze al weten dat ze een enorme boost in haar zelfvertrouwen voelde en die heeft haar al ver gebracht. Ze heeft modellenwerk gedaan voor MUD Beauty, mocht de show van LolaLiza sluiten en werd zelfs gescout door een agentschap uit Korea. Voorlopig besloot ze echter om in België te blijven om haar universitaire studie af te ronden, maar daarna staat ze open voor internationale kansen. Een van haar favoriete projecten was een videoshoot voor de masterclasses van Ines Borgonjon. “BNTM heeft niet alleen deuren geopend voor modellenwerk, maar ook andere opportuniteiten gebracht”, vertelt ze. “Ik word regelmatig uitgenodigd voor allerlei evenementen, waar ik de kans krijg om te netwerken met interessante mensen. Bovendien doe ik ook socialemediasamenwerkingen.”

Andres Deley

BNTM Andres
Streamz

Andres eindigde op de tiende plaats, maar ook voor hem vormde Belgium’s Next Top Model een springplank voor zijn carrière. Hij deed zo shoots voor onder andere Stef Reynaert, Elias Verwilt en Alexander Popelier. Hij scoorde een contract bij het Duitse Aquamarine en organiseerde zelfs zijn eigen expositie in de Cacaofabriek in Helmond. Verder heeft hij een campagneshoot voor Wijnegem Shopping Center gedaan en is hij nu een insider bij TAGMAG.

De finale van Belgium’s Next Top Model verschijnt op vrijdag 6 september om 20 uur op Streamz.

Voor meer streamingnieuws kan je je gratis inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...