‘Belgium’s Next Top Model’: Zo blikt de voorlaatste afvaller terug op deelname

Van de twintig modellen die aan Belgium’s Next Top Model begonnen, blijven er sinds vorige week nog maar vijf over. In de kwartfinale moesten we namelijk afscheid nemen van de immer goedlachse Lena. Het was zowel voor andere kandidaten als voor de jury een enorm moeilijk afscheid. Maar Lena blijft – zoals we haar kennen – optimistisch.

Vrijdag, op 3 november 2023, is het al tijd voor de halve finale van Belgium’s Next Top Model. Daarin zullen de vijf overgebleven modellen – Gilles, Radja, Sieme, Fardowza en Tessa – het in twee uitdagende opdrachten tegen elkaar opnemen. Wie er niet meer bij zal zijn, is Lena. Zo blikt zij terug op haar deelname.

Lena

Lena moest dus net voor de halve finale de wedstrijd verlaten. “Het is oké”, zegt ze relativerend. “Ik vind het jammer, maar ik ben wel trots op mezelf dat ik tot hier ben geraakt. Ik heb er wel vrede mee dat ik nu naar huis moet. Maar ik vind het wel jammer dat ik niet meer van mezelf heb kunnen laten zien. Voor mij is het nog niet gedaan. Ik ga mijn best blijven doen en meer van mezelf laten zien.”

Ze gaat niet helemaal met lege handen naar huis. “Ik heb geleerd dat model zijn meer is dan enkel mooi zijn op een foto. Het is een intense job en ook een acting job.” Lena is ook trots op haar deelname. “Ik heb kunnen laten zien dat je ook met een maatje meer ver kan geraken. En ik wil ook nog steeds een voorbeeld blijven voor andere mensen en laten zien dat je jezelf moet zijn en je niets moet aantrekken van wat anderen van je vinden.”

Net zoals alle andere afvallers krijgt ook Lena de vraag wie volgens haar Belgium’s Next Top Model zal winnen. “Na de video’s van de vorige opdracht te zien, denk ik dat Gilles gaat winnen. Dat zie ik echt wel gebeuren.”

Stemmen

Na de halve finale zal je als kijker mee kunnen beslissen over de ontknoping van Belgium’s Next Top Model. Je zal namelijk je stem kunnen uitbrengen via de website www.bntm.be. De stemming gaat open van zodra de halve finale vrijdag op Streamz staat en loopt tot zaterdag 4 november om 23.59 uur. Je zal daarbij kunnen stemmen op je drie favoriete modellen, waarmee je zal bepalen wie er verdergaat in de finale.

Bekijk hier het exitinterview met Lena:

Elke vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering van Belgium’s Next Top Model op Streamz.

Meer
Lees meer...