Ben je die duizenden berichtjes van je vrienden even beu? Google heeft de oplossing

Ben je die duizenden berichtjes van je vrienden even beu? Google heeft de oplossing

Ben jij ook de persoon die pas uren later antwoordt op een bericht, en dit tot grote ergernis van je vrienden? Ben je het beu om continu je smartphone te moeten checken op café? Google komt met een oplossing. Momenteel testen ze een robot die die taak van je overneemt.

Google experimenteert momenteel met Reply. Dat is de naam van het automatische antwoordsysteem. Het wordt getest met Google Hangouts, Allo, Whatsapp, Facebook Messenger, Android Messages, Skype, de berichten via Twitter en Slack. Reply is gebaseerd op artificial intelligence.

Hoe werkt het?

Het systeem interpreteert wat anderen je sturen, en gaat op basis van eerder verstuurde berichten na wat jij in die situatie zou antwoorden. Die antwoorden kan je dan versturen door slechts één tik op je scherm.

Maar dat is niet het enige. Reply maakt ook gebruik van je locatie en agenda om antwoorden te formuleren. Als iemand je vraagt wanneer je thuiskomt, dan zal het systeem rekening houden met je huidige locatie en je favoriete vervoersmiddel om je aankomsttijd in te schatten. Ben je op vakantie? Dan checkt Reply je agenda en stuurt een automatisch bericht.

Niet storen

Het systeem heeft ook een “niet storen”-modus. Reply schakelt dan het geluid van je gsm uit en laat mensen weten dat je voorlopig niet kan antwoorden. Daarnaast scant het systeem de inkomende berichten. Indien er toch een dringend bericht tussenzit, dan word je toch verwittigd, ook als je telefoon op “niet storen” staat.

Positief?

Het doel van Reply is om mensen te bevrijden van de verplichting om voortdurend bereikbaar te zijn. De vraag is wel of dit op termijn er niet voor zal zorgen dat robots gewoon tegen elkaar aan het praten zijn.

iStock

Gesponsorde artikelen