Left Right
scrollTop top

Ben Weyts: “Mogelijk meer fysieke lessen in hoger onderwijs vanaf 15 maart”


Universiteit corona
© Isopix

Volgens Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zal er misschien opnieuw meer contactonderwijs mogelijk zijn vanaf 15 maart. Daarvoor zullen de coronacijfers wel gunstig moeten blijven evolueren.

Na de paasvakantie komen er mogelijk versoepelingen voor de studenten in het hoger onderwijs in ons land. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) laten weten na het overleg met de onderwijspartners.

15 maart

De teleurstelling bij de studenten was groot toen bekend werd dat code rood in het hoger onderwijs nog aangehouden bleef tot 15 maart. Maar nu komt die datum steeds dichterbij en daarom hopen veel studenten ook op een versoepeling, waarbij ze opnieuw meer lessen kunnen volgen op verplaatsing.

Tijdens het overleg tussen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en vertegenwoordigers van de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS), de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) en de Vlaamse Hogescholenraad zou beslist zijn dat er mogelijk versoepelingen komen in het hoger onderwijs vanaf 15 maart. Maar dat is enkel op voorwaarde dat huidige daling van de coronacijfers zich blijft voortzetten.

Kotbubbel

Een andere versoepeling die er mogelijk komt voor studenten is de zogenaamde kotbubbel. Daarbij zouden studenten die samenwonen gezien worden als één bubbel. Op dit moment is dat niet het geval, waardoor er het afgelopen weekend vier studenten in Gent een coronaboete kregen omdat ze samen naar muziek luisterden in hun eigen kot. Omdat de studenten gedomicilieerd stonden op hun thuisadres werd hun bijeenkomst gezien als een overtreding omdat je maar één persoon van een ander huishouden mag zien binnenshuis (je knuffelcontact).

Als er een kotbubbel zou komen, zouden dit soort voorvallen vermeden kunnen worden omdat studenten die onder één dak wonen dan gezien worden als een huishouden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.293.209
 • Aantal
  doden
  2.536.778
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  772.294
 • Aantal
  doden
  22.106