Beruchte manager Scooter Braun stopt ermee

De bekende producer en manager Scooter Braun (43) gaat niet langer artiesten begeleiden. Dat heeft hij zelf laten weten via Instagram. In het verleden producete hij muziek van topartiesten als Taylor Swift, Justin Bieber en Ariana Grande, maar de laatste jaren komt hij vooral negatief in het nieuws. Na 23 jaar houdt hij er nu dus officieel mee op als manager.

Gisteren maakte Scooter Braun bekend dat hij na 23 jaar stopt als music manager. Hij gaat wel verder in de muziekwereld, maar gaat nu vooral focussen op zijn rol als CEO van HYBE America, een label dat tot nu toe vooral bekend is door hun Zuid-Koreaanse tak.

Scooter Braun

De naam Scooter Braun is al langer berucht. De producer en manager maakte naam als “ontdekker van Justin Bieber” en wist ondertussen ook heel wat andere wereldsterren aan te trekken bij zijn muzieklabel. Dat ging een lange tijd goed, tot heel wat artiesten zich begonnen af te zetten tegen het afgeven van al hun rechten.

Het verhaal dat de bal liet rollen, was dat van zangeres Taylor Swift. Zij is op dit moment bezig met het heruitbrengen van al haar oude muziek om zo alles terug in handen te krijgen. De hele zaak zorgde voor een vete tussen de twee, waarvan binnenkort zelfs een documentaire uitkomt. Ook Demi Lovato en Ariana Grande namen ondertussen afstand van Braun.

“Einde van een tijdperk”

“Na 23 jaar komt er een einde aan dit hoofdstuk”, valt er te lezen in een nieuwe Instagrampost van Scooter Braun. “Al mijn hele volwassen leven ben ik artist manager en was ik constant beschikbaar. Ik heb nooit echt anders gekend. Maar nu besef ik dat ik mijn kinderen niet kan teleurstellen en er voor hen moet zijn. Daarom ga ik een andere rol aannemen.”

Die rol neemt hij op bij platenmaatschappij HYBE. Daar zal hij zich gaan focussen op zijn rol als CEO van HYBE America. Daarbij zal hij vooral als baas van een groot bedrijf fungeren en niet meer als persoonlijke manager voor verschillende artiesten.

Meer
Lees meer...