Jaren na drama rond Taylor Swift nemen ook Ariana Grande en Demi Lovato afscheid van manager Scooter Braun

De eens zo bekende manager Scooter Braun lijkt niet meer zo geliefd. Nadat Taylor Swift in 2019 al met ruzie vertrok bij Braun zijn nu ook zangeressen Ariana Grande en Demi Lovato* gevolgd. Lovato werd pas sinds 2019 door de manager vertegenwoordigd, Grande zat al langer bij zijn bedrijf.

Wie ooit door een Justin Bieber-fase ging, die kent zonder twijfel de naam Scooter Braun. Hij omschrijft zichzelf namelijk als de ontdekker van de Canadese zanger en was ook te zien in verschillende documentaires over de zanger. Daarnaast had hij ook banden met Taylor Swift, maar dat liep in 2019 helemaal verkeerd af. Ondertussen zijn dus ook Ariana Grande en Demi Lovato gevolgd. Ook zijn poulain Justin Bieber zou willen breken met Braun, maar dat is nog niet bevestigd.

Scooter Braun

Manager Scooter Braun is al jarenlang een bekende naam in de muziekwereld. In 2007 richtte hij zijn bedrijf SB Projects op, waaronder verschillende diensten vielen zoals artiestenbegeleiding, een songwritersbedrijf, enzovoort. Zijn grootste wapenfeit was zonder twijfel de ontdekking van zanger Justin Bieber. Die begeleidt hij nog steeds.

Het bekendste verhaal rond de manager is dan weer dat rond Taylor Swift. In 2019 kocht Braun namelijk het muzieklabel Big Machine over, waar ook Swifts eerste albums onder vielen. Op die manier had de manager dus de volledige rechten van die albums in handen. Iets waar Swift jaren later revanche op nam. Ondertussen is ze die albums namelijk opnieuw aan het uitbrengen onder de noemer Taylor’s Version. Op die manier claimt ze de rechten op haar oudere muziek. Het volgende album in die lijst wordt ‘1989 (Taylor’s Version)’ in oktober.

Ariana Grande en Demi Lovato

Ondertussen waren er toch nog heel wat bekende artiesten die onder het management van Scooter Braun vielen. Denk daarbij maar aan Carly Rae Jepsen, Tori Kelly en The Kid Laroi. Daar hoorden tot voor kort ook nog Ariana Grande en Demi Lovato bij, maar beide artiesten zijn ondertussen opgestapt.

Bij Lovato zou dat zonder enig geschil gebeurd zijn, maar de reden voor het vertrek van Grande is niet bekend. Of dat ook iets te maken zou hebben met de muziekrechten of te weinig inspraak, is dus nog niet bekend. De vraag is nu of ook de andere artiesten nog zullen volgen.

*(In juni liet Demi Lovato weten dat ze opnieuw zij/haar-pronouns gebruikt. Daarom gebruiken wij deze ook in dit artikel.)

Meer
Lees meer...