Taylor Swift kondigt komst ‘1989 (Taylor’s Version)’ aan

Zangeres Taylor Swift is deze week aan haar ‘The Eras Tour’ bezig in Los Angeles. Daar was ze ondertussen al een week te zien in het SoFi Stadium. Toch werden de bezoekers van het zesde concert op een primeur getrakteerd. De zangeres kondigde op het podium namelijk de release van haar versie van het album ‘1989’ aan. Dat zal in oktober verschijnen.

Nadat Taylor Swift pas vorige maand de heropname van ‘Speak Now’ heeft gedropt, komt de volgende release er alweer aan. Gisteren maakte de zangeres tijdens haar concert namelijk bekend dat ‘1989 (Taylor’s Version)’ op 27 oktober zal verschijnen. Daarmee komt de teller van heropgenomen albums op vier te staan.

Taylor’s Version

Zangeres Taylor Swift is al jaren een van de meest populaire zangeressen ter wereld. Ondertussen bracht ze al 10 albums uit, waarvan drie in de laatste drie jaar. Als we ook naar de heruitgebrachte versies kijken, dan komt dat aantal zelfs op 13.

Met die heruitgebrachte versies, die worden omgedoopt tot ‘Taylor’s Version’, begon ze enkele jaren geleden nadat ze de rechten op haar eigen muziek verloor. Door een deal met platenmaatschappij Big Machine van Scooter Braun, die daarvoor ook met Justin Bieber samenwerkte, waren alle rechten in zijn bezit. Om alle controle opnieuw zelf in handen te hebben, brengt Swift nu haar eerste zes albums opnieuw uit.

1989

Ondertussen heeft ze de albums ‘Fearless’, ‘Red’ en ‘Speak Now’ al opnieuw uitgebracht, waardoor haar project dus al aan de helft zit. Maar ook een vierde volgt dit jaar nog. Dat maakte Swift gisteren tijdens haar concert dus bekend. ‘1989 (Taylor’s Version)’ is een heruitgave van het album ‘1989’ uit 2014.

Op dat album staan heel wat bekende hits zoals Shake it Off, Out of the Woods en Style. Meerdere liedjes van dat album zou Swift ook geschreven hebben over haar relatie met Harry Styles ondertussen bijna 10 jaar geleden. Of we naast de gewone tracklist nog enkele ongereleasete songs zullen krijgen, valt nog af te wachten.

Meer
Lees meer...