Taylor Swift lost ‘Speak Now (Taylor’s Version)’

Taylor Swift heeft haar derde heropgenomen album op de wereld losgelaten. Het gaat om het album ‘Speak Now’ dat origineel verscheen in 2010, dertien jaar geleden dus. Taylor Swift is sinds 2021 bezig met het heropnemen van haar oude albums, zodat ze de rechten op haar muziek terug in eigen handen heeft.

Op dit moment is Taylor Swift druk bezig met haar ‘The Eras Tour’, maar daarnaast is ze ook nog steeds bezig met een ander grootschalig project. De Amerikaanse zangeres neemt namelijk al haar oude albums opnieuw op om ze uit de brengen als “Taylor’s Version”. Ze doet dit omdat ze de rechten op haar eigen muziek verloor. Door een deal met Big Machine van Scooter Braun waren alle rechten op de muziek, videoclips en artwork in zijn handen. Om terug zelf de controle te hebben over haar muziek, neemt Taylor Swift nu haar zes eerste albums opnieuw op en dat project is nu halfweg.

‘Speak Now (Taylor’s Version)’

‘Speak Now’ is het derde studioalbum van Taylor Swift en verscheen oorspronkelijk in 2010. Nu heeft ze alle nummers op dat album opnieuw opgenomen. Daarbij werd de tekst van het nummer Better Than Revenge aangepast. Oorspronkelijk was er namelijk de lijn: “She’s better known for the things that she does on the mattress“, wat nu gezien wordt als slutshaming. Daarom paste Taylor dit aan naar het meer poëtische “He was a moth to the flame, she was holding the matches“.

Daarnaast zijn er op ‘Speak Now (Taylor’s Version)’ ook zes gloednieuwe nummers te vinden. Het gaat om nummers die in 2010 het album niet haalden, maar nu dus wel opnieuw opgenomen werden. Deze nieuwe nummers zijn Electric Touch met Patrick Stump van Fall Out Boy, When Emma Falls in Love, I Can See You, Castle Crumbling met Hayley Williams van Paramore, Foolish One en Timeless.

Halverwege

Met de release van ‘Speak Now (Taylor’s Version)’ heeft Taylor Swift nu drie albums opnieuw uitgebracht. Het album ‘Fearless’ uit 2008 kreeg in 2021 een nieuwe uitgave. Later datzelfde jaar volgde ook de nieuwe versie van ‘Red’, dat oorspronkelijk verscheen in 2012.

Met de heruitgave van ‘Speak Now’ vandaag heeft Taylor dus nog drie albums te gaan. Het gaat daarbij om haar debuut ‘Taylor Swift’ uit 2006, ‘1989’ uit 2014 en ‘Reputation’ uit 2017. Het project is nu dus halfweg.

Beluister hier het volledige album op Spotify:

Meer
Lees meer...