‘Big Brother’: Komt er in 2024 een nieuw seizoen?

Er is voorlopig nog geen duidelijkheid over de toekomst van de Vlaams-Nederlandse versie van Big Brother. Producent EndemolShine heeft namelijk laten weten dat er nog geen beslissing is genomen over een nieuw seizoen.

Er was deze week enige verwarring over Big Brother. Het huidige seizoen loopt momenteel op zijn einde en er wordt vol spanning uitgekeken wie – van de finalisten Jolien, Jason en Bart – het programma zal winnen. Maar ondertussen denken de fans van Big Brother uiteraard al na over een nieuw seizoen.

“Nog geen sprake van nieuw seizoen”

Daarover leek de website Showbizznetwork.nl deze week groot nieuws te hebben gevonden. Eerst ontdekten ze namelijk dat er bij EndemolShine een vacature openstond voor stagiairs voor het programma. Iets later vonden ze zelfs een aanmeldpagina voor Big Brother 2024.

Dat laatste bleek echter veel te voorbarig te zijn. EndemolShine liet namelijk aan Showbizznetwork weten dat die aanmeldpagina een vergissing was. “Doordat de aanmeldpagina onbedoeld live is gezet, is de conclusie getrokken dat er een nieuw seizoen van Big Brother komt. Echter is er nog geen sprake van een nieuw seizoen”, verduidelijkte een woordvoerder van het productiehuis.

Terugkeer in 2021

Big Brother keerde in 2021 na veertien jaar afwezigheid terug op de Vlaamse televisie. Het ging daarbij deze keer om een samenwerking met Nederland. Het programma was aanvankelijk een groot succes, maar verloor al snel kijkcijfers. Ook de twee seizoenen erna daalden de kijkcijfers zowel in België als Nederland verder. Toch heeft Big Brother nog steeds heel wat trouwe fans die het programma ook online op de livestream heel actief volgen.

Meer
Lees meer...