‘Big Brother’: Websites GoPlay en RTL crashen tijdens laatste stemming: Is de winnaar wel eerlijk verkozen?

Vandaag was het eindelijk tijd voor de finale van Big Brother. Daarin kwamen we te weten wie er de winnaar was van het eerste nieuwe seizoen van het programma en wie er zo op slag meer dan 70.000 euro rijker is. Tijdens de finale konden de kijkers voor een laatste keer stemmen op de winnaar. Daarbij ging het nog tussen Jill en Nick. Maar veel mensen konden tijdens de korte stemperiode de website niet bereiken.

Het is beslist: de 22-jarige Jill is de winnares van Big Brother. Maar op sociale media is er heel wat commotie over de manier waarop de laatste stemming verliep. Tijdens de liveshow kreeg de kijker nog een korte periode de kans om de winnaar te verkiezen. Daardoor trokken mensen massaal naar de websites van GoPlay en het Nederlandse RTL. Met desastreuze gevolgen.

Gecrashte websites

https://twitter.com/fashiontrashbak/status/1380261828522020865?s=21

Zowel op GoPlay als op RTL waren er problemen met de website. Mensen konden zich niet inloggen of ze kregen geen stemmogelijkheden te zien. Zelfs op het moment dat Jill werd uitgeroepen tot winnares waren er heel wat mensen die nog steeds hun stem niet hadden kunnen uitbrengen. Daardoor zijn er nu heel wat mensen die zich afvragen of de stemming wel eerlijk verlopen is en of de winnaar eigenlijk wel de winnaar is.

Vooral op Twitter komt er heel wat kritiek over het verloop van de finale. Daarbij eisen sommigen zelfs een herstemming.

https://twitter.com/greutebruur/status/1380259965487702024?s=20

Reactie Play4

Ondertussen heeft Play4 al gereageerd op de commotie. Dat deed de zender met een tweet. “Jullie probeerden vanavond zo massaal te stemmen voor Big Brother dat de votingwebsites zowel in Nederland als in België jammer genoeg overbelast raakten. De gerechtsdeurwaarder heeft aan de hand van de laatste tussenstand de winnaar bepaald.”

Maar dat statement krijgt ook al veel commentaar. Daarbij geven kijkers aan dat de zenders hadden kunnen verwachten dat er veel mensen tegelijk hun stem zouden willen uitbrengen. De finale werd massaal bekeken in zowel Vlaanderen als Nederland, waarbij al die kijkers uiteraard hun stem wilden uitbrengen op hun favoriete finalist.

Meer
Lees meer...