‘Big Brother’: Dit is de winnaar van het seizoen 2023

Bart heeft het derde seizoen van de Vlaams-Nederlandse versie van Big Brother gewonnen. Hij volgt daarmee Jill en Salar op. Bart is de eerste Belgische winnaar van het Play4-programma en hij gaat daardoor naar huis met maar liefst 73.388 euro.

Big Brother duurde dit jaar 86 dagen en telde in totaal 16 bewoners. Michelangelo, Judy, Ali, Chayron, Rob, Chelsea, Danny, Ilse, Chiara, Ias en Jacqueline verlieten de voorbije maanden al het programma. Daarvan verlieten eerder deze week Lindsey en Charlotte als laatste het huis. Daardoor werd de finale gespeeld met de Nederlander Jason en de Belgen Bart en Jolien. Het was uiteindelijk de kijker die zou beslissen wie van hen het spel wint en met de groepspot naar huis mocht.

Jolien eerste afvaller

Halverwege de live-uitzending was het Jolien die als eerste afviel. Zij kreeg de minste stemmen van de kijkers en was de eerste finalist die het huis moest verlaten.

De strijd ging daarna verder tussen de goede vrienden Jason en Bart. Na een heel spannend moment was het uiteindelijk Bart die als winnaar werd uitgeroepen. De 49-jarige militair mocht zo naar huis met maar liefst 73.388 euro. Na de bekendmaking begin Bart meteen te huilen, waarna hij door Jason getroost en gefeliciteerd werd. In een korte eerste reactie bedankte Bart meteen al zijn fans voor het stemmen.

Meer
Lees meer...