Big Sean krijgt kritiek nadat hij loog over Naya Rivera

De Amerikaanse rapper Big Sean krijgt op Twitter veel kritiek nadat hij een interview gaf aan Vulture. Daar vertelde hij over zijn nieuwe album ‘Detroit 2’. Maar één van de vragen ging over een oud liedje van hem: IDFWU.

Dit lied kwam snel nadat hij de verloving met Amerikaans actrice Naya Rivera verbrook. Daarom werd al snel verondersteld dat het over zijn ex ging. Rivera stierf vorige maand nadat ze met haar zoon Josey een boottocht maakte.

“Ze wist ervan”

https://twitter.com/pezberryxlovato/status/1301065997043015680?s=20

Maar dat ontkent de rapper nu. Craig Jenkins, de journalist die Big Sean interviewde, vroeg of hij spijt had dat hij IDFWU maakte. “Ik voel me niet op mijn gemak om erover te praten omdat ik haar wil respecteren,” vertelt de rapper. “Ze heeft zoveel indruk gemaakt op mensen en ze heeft zoveel geweldige dingen in haar leven en haar carrière gedaan. Het is pijnlijk dat het liedje met haar in verband wordt gebracht. Ik wou haar niet beledigen.”

“Ik heb het nummer echt gemaakt en voor haar gespeeld. Ze wist ervan, en ze vond het leuk. Toen we uit elkaar gingen, was dat heel openbaar. We waren jong en we vergaven elkaar en gingen daarna verder. Als ik had geweten dat iets zo tragisch zou zijn gebeurd, zou ik het nummer nooit hebben gemaakt.”

Leugens

Maar fans van Naya Rivera reageerden massaal op Twitter. Wat de rapper vertelde was namelijk een leugen. In 2016 bracht Naya Rivera het boek Sorry Not Sorry: Dreams, Mistakes, and Growing Up uit. In dit boek vertelt de actrice over haar leven, dus ook haar relatie met Big Sean. “Ik heb Sean maar één keer gezien nadat hij aankondigde dat we niet meer gaan trouwen. Daarmee verhoogde hij de inzet. En nu ik zag hoe erg het kon worden, was ik bereid met de witte vlag te zwaaien,” vertelt de actrice in haar boek.

“Ik belde hem op en vroeg hem mij persoonlijk te ontmoeten. Ik was klaar voor een wapenstilstand. Mijn enige verzoek was dat hij mijn naam niet in dingen zou zetten. “Schrijf geen liedjes over mij”, smeekte ik. Omdat mensen al aannemen dat je het over mij hebt. Hij beloofde me dat hij dat nooit zou doen. Op dit punt hoorde ik het begin van IDFWU. Dat was gewoon het ritme en een refrein. Ik was er een fan van, maar ik moest erover beginnen. “Maak alsjeblieft geen tekst over een relatie.” Hij was verbijsterd dat ik zoiets zelfs zou denken. “Het nummer gaat niet eens over een relatie”, zei hij. “Er zijn genoeg dingen waar mensen niet mee bezig zijn. Sommige mensen houden niet van biefstuk, sommige mensen niet van stoofvlees …” Waar had hij het in godsnaam over? Maak je een grap? Laat er alsjeblieft niet de woorden ex of meisje in staan.”

“Hij was het daarmee eens, 100 procent. Het nummer kwam een paar maanden later uit. “Bitch I don’t give a fuck about you or anything that you do. I heard you got a new man …” De roddelsites begonnen weer en mijn moeder belde me en schreeuwde in de telefoon, “Waarom komt die dwaas elke keer voor als ik mijn kinderen google?” Verdomme, dus ik was een volwassene die met een kind was uitgegaan. Daar heb ik van geleerd. Nu heb ik een rapsong over mij. Dat is bijna net zo goed als een ster op de Walk of Fame, toch?”

Meer
Lees meer...