Billie Eilish over Grammy’s: “Ik zat in een kamer vol met mijn idolen die me lowkey haatten”

Billie Eilish heeft in een interview met het Grammy Museum gesproken over haar ervaring op de Grammy Awards van eerder dit jaar. En hoewel ze naar huis ging met maar liefst vijf awards, was het voor haar toch geen volledig positieve ervaring.

Billie Eilish is amper 18 jaar oud, maar ze ging op de Grammy Awards naar huis met maar liefst vijf awards. Daarbij waren de felbegeerde awards voor Lied van het jaar, Album van het jaar en Record van het jaar. Maar die awards zorgen natuurlijk ook voor jaloezie en dat kon Billie aan den lijve ondervinden.

Grammy’s

Billie en haar broer Finnaes spraken met Scott Goldman van Grammy Museum. Het gesprek verliep via zoom, en haalde verschillende onderwerpen aan. Zo spraken Billie en Finnaes over hun tijd in quarantaine. Daar denken ze dubbel over. Want enerzijds was het een productieve periode om aan nieuwe muziek te werken, maar anderzijds hebben ze het er wel mee gehad. “Als de quarantaine maar acht weken had geduurd, was het perfect geweest”, zo klinkt het bij Finnaes. Maar naast de luchtigere onderwerpen, kwamen er ook zwaardere onderwerpen aan bod. Billies negatieve ervaring op de Grammy’s is daar één van.

“Luister, ik hou zoveel van de Grammy’s, maar het was heel pijnlijk voor mij om in een kamer te zitten vol met mijn eigen idolen, terwijl zij me allemaal lowkey verafschuwden. En om daarna te moeten horen dat hun fandoms, waar ik zelf jarenlang deel van uitmaakte, me haten. Dat was superraar en is nog steeds superraar.”

Finnaes pikt in en zegt dat hij eigenlijk al blij genoeg was met de nominatie zonder de award te winnen. En daar gaat ook Billie mee eens: “Ik kon al m’n awards verliezen en ik zou perfect gelukkig zijn. Gewoon omdat ik genomineerd was.” “Ik voelde me niet beter dan de andere genomineerden”, vervolgt Finnaes. “Het is een tweestrijd, het is vreemd, maar tegelijk geweldig”, zo besluit Billie.

Ariana Grande

Volgens fans van Billie Eilish heeft de zangeres het over Ariana Grande. Het zouden zo dus haar fans zijn die Billie sinds haar overwinning op de Grammy’s bestoken met haat. Ariana Grande en Billie Eilish waren vier keer genomineerd in dezelfde categorie waarbij het drie keer Billie Eilish werd die met de award ging lopen.

Ariana ging uiteindelijk met lege handen naar huis en Billie met meer dan volle handen. En dat was niet naar de zin van de fans van Ariana die hun ongenoegen met Billie Eilish duidelijk lieten merken.

Bekijk hier het volledige interview met Billie Eilish:

https://www.youtube.com/watch?v=dCvsKTCnqHY
Meer
Lees meer...