Billie Eilish kondigt nieuwe tour aan (maar skipt België)

Zangeres Billie Eilish gaat eind dit jaar terug op tour. Het gaat om ‘HIT ME HARD AND SOFT: THE TOUR’ waarmee ze haar nieuw album, dat in mei uitkomt, live zal brengen. Vorig jaar was de zangeres nog te zien op Pukkelpop, maar tijdens haar nieuwe tour slaat ze België over.

Billie Eilish brak in 2019 door met haar debuutplaat ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’. Daarmee scoorde ze meerdere hits en won ze maar liefst drie Grammy Awards. In 2021 volgde met ‘Happier Than Ever’ dan het tweede studioalbum van Billie Eilish.

Afgelopen zomer kende de zangeres dan weer een groot succes met What Was I Made For? dat te horen was in de film Barbie. Op 17 mei staat het volgende grote project gepland: haar nieuw album ‘HIT ME HARD AND SOFT’.

‘HIT ME HARD AND SOFT: THE TOUR’

Het is dus nog enkele weken wachten tot fans nieuwe muziek willen horen. De zangeres zal namelijk alle muziek op hetzelfde moment droppen op de releasedag van ‘HIT ME HARD AND SOFT’. Daarvoor komt ze niet met singles.

In september, slechts drie maanden na de release van het album, volgt de tour al. Die gaat van start in Québec (Canada) op 29 september. Daarna staan de Verenigde Staten op het programma tot december. In februari reist Eilish naar Australië en in april begint het Europese luik. Een luik waarin België geen rol krijgt.

Geen België

Het Europese deel gaat van start op 23 april in Stockholm (Zweden) en reist daarna via onder andere Oslo (Noorwegen), Kopenhagen (Denemarken) en Hannover (Duitsland) naar Nederland. Daar staat Billie Eilish op 4, 5 en 7 mei in de Ziggo Dome.

Daarna staan Berlijn (Duitsland), Keulen (Duitsland), Praag (Tsjechië), Krakow (Polen), Wenen (Oostenrijk), Bologna (Italië), Parijs (Frankrijk), Barcelona (Spanje) ook nog op de planning. Eindigen doet de zangeres in het Verenigd Koninkrijk en Ierland met stops in Glasgow (Schotland), Londen (Engeland), Manchester (Engeland) en Dublin (Ierland).

Tickets zijn vanaf 3 mei te koop.

Meer
Lees meer...